• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Ι/Υ Ιωαννίνων για απεργία

by epirusinfo editors
04/05/2014
in Επικαιρότητα
26
SHARES

Εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες,

ΙωάννιναH εργοδοσία κλιμακώνει την επίθεση στο κλάδο, με μειώσεις μισθών, πλήρη ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, την γενίκευση των ατομικών συμβάσεων. Προχωρά η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στο κλάδο με την ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου με 17.000 εργαζόμενους πανελλαδικά μετά την εξαγορά τον Σ.Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ και ΛΑΡΙΣΑ, τώρα ζητάει από το σύνολο των εργαζόμενων εκ’ περιτροπής εργασία. Στα LIDL προχωρούν σε απολύσεις πρωτοπόρων εργαζόμενων με αστείες δικαιολογίες, στα Πρακτικερ πανελλαδικά παραμένει αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων ακόμα και μετά την εξαγορά τους από καναδικό όμιλο επιχειρήσεων. Στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ (ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ) το 70% των εργαζομένων απασχολείται με μερική απασχόληση και ωρομίσθιο.

Οι συνθήκες δουλειάς συνολικά στο κλάδο έχουν χειροτερεύσει. Συμβάσεις 8ωρων μετατρέπονται σε 6ωρες- 4ωρες, η ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά κυριαρχούν, οι ατομικές συμβάσεις έχουν γίνει η βασική μορφή απασχόλησης στο κλάδο. Η κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας με την πιλοτική εφαρμογή της σε 3 τουριστικές περιοχές στοχεύει όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο όσους εργάζονται στο εμπόριο επιβάλλοντας συνθήκες ασταμάτητης δουλειάς, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.

Οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) αντί να καλέσει τον κλάδο να τον ενημερώσει για την επίθεση της εργοδοσίας και τις εξελίξεις στο κλάδο προκήρυξαν ξανά απεργία για τις 4/5/2014 χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την επιτυχία της, σπέρνοντας για άλλη μια φορά την απογοήτευση, τον φόβο και την υποταγή στις εντολές της εργοδοσίας.

Είναι μια απεργία που δεν απαντάει στις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για βασικό μισθό 920 ευρώ, για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της κατάργησης του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 8ωρες, για κατάργηση της εκ’ περιτροπής εργασίας. Είμαστε υπέρ των αγώνων με πλαίσιο και αιτήματα που να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, την κλιμάκωσης τους, αγώνες με την οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων, όχι αγώνες που υπονομεύονται από αυτούς που τις κηρύσσουν, αγώνες που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλίων και με στόχο την εναλλαγή των διαχειριστών στην κυβέρνηση.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με δυνάμωμα των συνδικάτων για να γίνουν πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία και τους εντεταλμένους της στο συνδικαλιστικό κίνημα, ισχυροποιώντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ :

  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κατάργηση της εκ’ περιτροπής εργασίας
Tags: ανακοίνωσηαπεργίαεβδομαδιαία εργασίαεργαζόμενοιεργασίαΙΥ Ιωαννίνωνκαταστήματακυριακάτικη αργία
epirusinfo editors

epirusinfo editors

Τελευταία Νέα - Ροή

Ιωάννινα: Θυελλώδεις άνεμοι και κύματα στη Λίμνη Παμβώτιδα

Καιρός: Παρατεταμένο μελτέμι με ισχυρές εντάσεις έως την Τετάρτη

09/08/2025
Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

55χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Εγνατία

09/08/2025
Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στα Ιωάννινα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες από την Κερατέα έως την Ανάβυσσο – Τραγωδία με νεκρό ηλικιωμένο – Καίγονται σπίτια

08/08/2025
σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Πρέβεζα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη

08/08/2025
Δεκαεπτά εύκολες, χαλεπές ή ακατόρθωτες δραστηριότητες, για να ξεκινήσει καλά η μέρα σας

Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας 2025: Ένας δεσμός που κρατά χιλιάδες χρόνια

08/08/2025
Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία – Σεβαστή η επιθυμία του αποφάσισε το δικαστήριο

Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά σε ηλικία 34 ετών

08/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar