• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Αρχική Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου

Από epirusinfo editors
22/05/2014
— Επικαιρότητα
23
SHARES

Περιφέρεια ΗπείρουΑπό την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρεις Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014:

Την προσεχή Κυριακή 25 Μαΐου 2014, διεξάγονται στην χώρα μας οι Ευρωεκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές).

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη Περιφερειάρχη- Περιφερειακού Συμβουλίου, επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν μόνο στους Δήμους που δεν ανέδειξαν Δημοτικές Αρχές την πρώτη Κυριακή (18-05-2014).

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (18-05-2014) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Από πλευράς Περιφερειακής Αρχής, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με βάση τις εγκυκλίους που αναφέρονται σε όλα τα στάδια προπαρασκευής των εκλογών μετά την προκήρυξη τους μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Ως προς τις Δημοτικές εκλογές:

  • κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
  • Οι παραληφθέντες εκλογείς (αυτοί που εκ παραδρομής δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους), μπορούν να ψηφίσουν με πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων, το οποίο χορηγείται στους ενδιαφερόμενους από το δήμο τους και το οποίο θα φέρει την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης Μαΐου 2014».
  • Οι παραληφθέντες υπήκοοι κράτους-μέλους της Ε.Ε. θα ψηφίσουν με σχετική βεβαίωση η οποία χορηγείται σε κάθε ενδιαφερόμενο από τον δήμο στον οποίο υπέβαλε την αίτηση εγγραφής στον ειδικό εκλογικό κατάλογο. Ψηφίζουν για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών καθώς και των Ευρωβουλευτών.

Ως προς τις Ευρωεκλογές:

  • Για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική επικράτεια αποτελεί μια ενιαία εκλογική περιφέρεια με είκοσι μία (21) έδρες.
  • Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα γίνουν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που οριστικοποιήθηκαν μετά την Α΄ αναθεώρηση του έτους 2014 και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που έχουν γίνει μέχρι και την 14η Μαρτίου 2014.
  • Επίσης θα χρησιμοποιηθούν ειδικοί κατάλογοι ετεροδημοτών στους οποίους συμπεριλήφθηκαν οι εκλογείς που υπέβαλαν αίτηση εγγραφής μέχρι και τις 14-04-2014 καθώς και ειδικοί κατάλογοι πολιτών Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση εγγραφής επίσης μέχρι τις 14-03-2014.
  • στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.
  • σε περίπτωση που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο αλλά προσμετράτε υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.
  • παρέχεται η δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν και στους κρατούμενους στις φυλακές, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας. Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται και εκλογικά τμήματα σε κάθε φυλακή.

Γενικότερες επισημάνσεις:

  • η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 το πρωί και λήγει στις 7 το απόγευμα.
  • Οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτότητος ή διαβατηρίου. Σε κάθε περίπτωση η εφορευτική επιτροπή είναι αρμόδια να κρίνει την ταυτότητα των εκλογέων και με άλλο αποδεικτικό στοιχείο ή έγγραφο.
  • κατά την διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ακολουθεί η ψηφοφορία των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών όπου υπάρχουν καθώς και των περιφερειακών εκλογών επίσης εκεί που υπάρχουν.
  • σε περίπτωση τυχόν διπλοεγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχει δίπλα στα στοιχεία του διπλοεγγεγραμμένου εκλογέα η ένδειξη Δ (διπλοεγγεγραμμένος). Κατά την ψηφοφορία ο διπλοεγγεγραμμένος εκλογέας υπογράφει ενώπιον του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής έντυπη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει πως έλαβε υπόψη ότι είναι διπλοεγγεγραμμένος και ότι δεν εψήφισε και ούτε προτίθεται να ψηφίσει την ημέρα αυτή σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας.
  • η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική με την εξαίρεση των κατοίκων εξωτερικού, όσων έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσων διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν.
Tags: ανακοίνωσηεπαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογέςΕυρωεκλογέςΉπειροςΠεριφέρεια Ηπείρου
epirusinfo editors

epirusinfo editors

Τελευταία Νέα - Ροή

Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Διαξιφισμοί για το νερό μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας

16/06/2025
Μέτρα τροχαίας & επιστροφή πινακίδων οχημάτων ενόψει εορτασμού 15αύγουστου

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα σε Εθνικούς Δρόμους Πρέβεζας

16/06/2025
Ζητούνται καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και μεταφραστές από το desknet.gr

Θέση εργασίας για Λογοθεραπευτή / Λογοθεραπεύτρια

16/06/2025
Ιωάννινα, Γιάννενα, Epirus News, epirusnews.eu

Τρεις βραδιές χορού με τη Σχολή Χορού του Δήμου Ιωαννιτών

16/06/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 11/6/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

15/06/2025
Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία – Σεβαστή η επιθυμία του αποφάσισε το δικαστήριο

Πέθανε ο Πετρολούκας Χαλκιάς – Σίγησε το θρυλικό κλαρίνο της Ηπείρου

15/06/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar