Υπ. Οικ.: Βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα στήριξης – Απορρίπτει τις 120 δόσεις

Κατατίθεται πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενώ μελετάται πρωτοβουλία και για την τακτοποίηση των οφειλών στο δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο κ. Σταϊκούρας επίσης ανέφερε ότι βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος ώστε να παρθούν νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «έχει δημιουργηθεί ασφαλής δημοσιονομικός χώρος» και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί με τον πρωθυπουργό πού θα δοθεί αυτή η στήριξη.

Ο υπουργός απέρριψε ουσιαστικά το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση 120 δόσεων, λέγοντας ότι «εάν ο πολίτης πιστεύει ότι υπάρχουν πάντα 120 δόσεις τότε δεν θα πληρώνει κανένας». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση που να δείχνει ότι σεβόμαστε τόσο τον πολίτη που τα φέρνει δύσκολα, όσο και αυτόν που ξεκίνησε τώρα να τα φέρνει δύσκολα». Όμως, υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια ώστε «να μην χαλάσει η κουλτούρα πληρωμών».

 

Tags: