Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Μερόπη Τζούφη – Μετά το “μίνι-ανασχηματισμό” της κυβέρνησης

Καθήκοντα Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων αναλαμβάνει μετά το μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό η Βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Η Μερόπη Τζούφη, Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αναλαμβάνει Υφυπουργός στη θέση του Κώστα Ζουράρι.

Ποια είναι η Μερόπη Τζούφη

Η Μερόπη Τζούφη, είναι βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε στα Γιάννενα (καταγωγή από το Κεντρικό Ζαγόρι) και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα. Είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Μακάριο, οικονομολόγο και έχουν δυο κόρες.

Εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσα, ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική, εξελέγη Λέκτορας Παιδιατρικής (2002) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στον Τομέα Υγείας του Παιδιού, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια ως Επίκουρη Καθηγήτρια (2006-2012).

Η Μερόπη Τζούφη κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ήταν μέλος της ΚΝΕ (1976-1983) και αργότερα του ΚΚΕ (1983-1985). Στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου», ενώ το 2013 υπήρξε εκλεγμένη σύνεδρος στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Tags:

,