Ξεκινά στις αρχές του 2016 στα Γυμνάσια, το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Μέχρι την προσεχή Τρίτη 22 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στο διευθυντή του κάθε Γυμνασίου

Στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας, καθώς η επαναφορά του θεσμού εντάχθηκε εν τέλει στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

Οι διατάξεις που αφορούν την ενισχυτική διδασκαλία είχαν κατατεθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, μαζί με την επαναφορά της λειτουργίας της πρόσθετης διδακτικής στήριξης του λυκείου, ωστόσο είχε αποσυρθεί. Έτσι, κατατέθηκε εκ νέου, χωρίς την πρόβλεψη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, στο «παράλληλο πρόγραμμα».

Οι σχετικές διατάξεις θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Όπως προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ενισχυτική διδασκαλία θα εφαρμοστεί σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συνολικά στη χώρα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, στα κέντρα αυτά θα απασχοληθούν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα αναπληρωτών.

Το πρόγραμμα, που έχει στόχο την κάλυψη μαθησιακών αδυναμιών των μαθητών, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ. Ειδικότερα, το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:
– Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.
– Για τη Β’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
– Για την Γ’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στο διευθυντή της σχολικής μονάδας είναι η Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή: epirusgate

 

Tags:

, , , , ,