(Ξανα)παρουσιάστηκε το σχέδιο για την Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρουσιάστηκε ξανά από τους μελετητές το σχέδιο για την ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων, διαδικτυακά στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Ελισάφ είχε δεσμευθεί για την κατάργηση της προηγούμενης διαδικασίας, τελικά πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή αλλαγής πολιτικής, παρά την κάθετη αντίθεση που έχει συναντήσει το σχέδιο αυτό από την πλευρά των δημοτών, υιοθετεί τελικά πλήρως το προτεινόμενο από τη μελέτη αποτέλεσμα και επιχειρεί διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις να πείσει ότι η νέα παρουσίαση περιλαμβάνει βελτιώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών:

«Η συσχέτιση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας με το νέο κόμβο, η επέκτασή της με την ανάπτυξη περισσότερου πράσινου προς την πλευρά του κόμβου και η σύνδεσή της με το πάρκο Μπέγκα αποτελούν τις βασικές αλλαγές που έχουν επέλθει και περιλαμβάνονται στην πρόταση που έχει υποβληθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».»

Μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής διαδικασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλώθηκε στους γνώριμους και συνηθισμένους στα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης διαξιφισμούς χωρίς αιτία και χωρίς αποτέλεσμα.

Τα χαρακτηριστικά της πλατείας, όπως το είδος της στρώσης, η ελάχιστη παρουσία δέντρων, το …δείγμα σιντριβανιού με τον πίδακα των …2 μέτρων, η κατάργηση επί της ουσίας του κεντρικού δρόμου μέσω μείωσης πλάτους και κυβόστρωσης και η αποκοπή της πόλης σε δύο μέρη πέρασαν …εντελώς στα «ψιλά».

Όπως επίσης στα «ψιλά» περνάει δυστυχώς τόσα χρόνια το ότι κανένας δεν θέλει αυτή την πλατεία…

Για τους πόρους του ΕΣΠΑ

Από την «Ενότητα Πολιτών» υποστηρίχθηκε ότι χάθηκαν πόροι του ΕΣΠΑ που προοριζόταν για το Δήμο Ιωαννιτών.

«Απωλέσατε πόρους για το Δήμο Ιωαννιτών. Αυτό είναι ξεκάθαρο» ανέφερε στη συνεδρίαση ο Θωμάς Μπέγκας προκαλώντας την απάντηση του αντιδημάρχου Γιώργου Αρλέτου ο οποίος αναφέρθηκε σε μία σειρά ημιτελών μελετών και προβληματικών σχεδιασμών που παρελήφθησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για θηλιά. Να δούμε τις προεκλογικές μακέτες, τα κουβάρια των προγραμματικών συμβάσεων, όλα ήταν στον αέρα… Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ μετά την πανδημία μεταφέρθηκαν σε άλλες προτεραιότητες. Αυτό δεν αποτελεί απώλεια πόρων από την Δημοτική Αρχή», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Επίσης, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε ιεραρχήσει ως πρώτη προτεραιότητα το έργο της πλατείας και ότι έδωσε βαρύτητα σε παρεμβάσεις που αφορούν στο Πάρκο Πολιτισμού στο Κάστρο, στο Άσυλο Ανιάτων και άλλες και όταν αυτές πήραν τον δρόμο τους ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο έργο.

 

Tags: