Βιβλιοπαρουσίαση: “Τα του Δήμου «Εν Δήμω»” – Από τον πρώην Δήμαρχο Παμβώτιδος, Γ. Κρανά

Ο πρώην Δήμαρχος του πάλαι ποτέ Δήμου Παμβώτιδος νομού Ιωαννίνων Γ. Κρανάς, μετά από μακρόχρονη παρουσία στα κοινά και γενικά στη δημόσια σφαίρα του τόπου, επιχειρεί να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα διάφορα σημαντικά θέματα της περιοχής του, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του και όχι μόνο. Το σημαντικό και ταυτόχρονα άξιο μίμησης από όλους όσους άσκησαν δημόσια εξουσία, είναι ότι ο κ. Κρανάς πέρα από τις προσωπικές του απόψεις, καταθέτει σειρά επίσημων εγγράφων προς απόδειξη των ισχυρισμών και θέσεων του, ως τεκμήρια, πράγμα που αυτομάτως αναβαθμίζει το κύρος της προσπάθειας του.

Δυστυχώς και από το βιβλίο αυτό, όπως και από πλειάδα άλλων σε πλείστες περιπτώσεις, προκύπτει αβίαστα μια σειρά από παθογένειες που ταλανίζουν τα αυτοδιοικητικά μας πράγματα και γενικά το δημόσιο βίο μας, από τα χαμηλότερα, έως τα υψηλότερα κλιμάκια.

Βλέπει κανείς από αυτά που με παρρησία καταθέτει ο κ. Κρανάς, με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, την πλήρη αδιαφορία αρκετών από τους ασχολούμενους με τα κοινά για τον τόπο τους, καθώς επίσης και τη σπουδή για το προσωπικό όφελος.

Παρόλο που το βιβλίο έχει καθαρά τοπικό χαρακτήρα, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την αναγωγή στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και έπειτα να του εξηγηθούν πολλά από αυτά που μοιάζουν σε πρώτη όψη ανεξήγητα ή έστω δυσεξήγητα.

Η πρωτοβουλία του κ. Κρανά είναι σαφώς στη σωστή κατεύθυνση, και βεβαίως τα “του Δήμου” πρέπει τελικά να ανακοινώνονται και “Εν Δήμω”.

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία του να βρει μιμητές σε όλους τους χώρους και τους τόπους και να γίνει ο δημόσιος διάλογος πλουσιότερος σε επιχειρήματα, τεκμήρια και αποδείξεις, και …φτωχότερος σε ιδεοληψία, αμετροέπεια και …προσωπικό όφελος.

Καλοτάξιδο!

epirusnews

 

Tags:

, , , ,