«Βεντέτα» Μπέγκα – Ελισάφ με «βροχή» ανακοινώσεων

Γαϊτανάκι ανακοινώσεων με φόντο την … προτομή Μυλωνά

Στην πρωινή ανακοίνωση της παράταξης Μ. Ελισάφ απάντησε η Δημοτική αρχή με δική της μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Νέα Εποχή» δημοσίευσε μια ακόμα ανακοίνωση στρεφόμενος κατά της Δημοτικής Αρχής χωρίς πραγματικά να γνωρίζει την ουσία του θέματος. Ουδεμία έκπληξη μας προκαλεί. Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγωνία του να υπάρξει στο δημόσιο χώρο και να βρει ακροατήριο. Επειδή όμως προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, εκ του μη όντως, κι επειδή πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού που φιλοδοξεί να υπηρετήσει, νοιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω.

Ο εξαίρετος γλύπτης, κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε, και με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε αφιλοκερδώς, το έργο της δημιουργίας μιας προτομής του Γεωργίου Μυλωνά. Τον ευχαρίστησα γι’ αυτό δημόσια.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα (ο επικεφαλής της «Γιάννενα. Νέα Εποχή» πιθανά δεν γνωρίζει το χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πληρωμή από έναν δημόσιο φορέα) οι συνεργάτες του κ. Παπαγιάννη θα εξοφληθούν για την εργασία τους.

Όπως δημοσίως τοποθετήθηκα, ουδείς προμηθευτής – συνεργάτης του Δήμου θα μείνει απλήρωτος για τη δουλειά του επί της δικής μου θητείας, γεγονός πρωτόγνωρο για ένα Δήμο που στο παρελθόν χρωστούσε πολλά σε πολλούς και για πολύ καιρό.

Τα Γιάννενα άλλωστε δεν αναδείχτηκαν, τυχαία, πρώτος Δήμος στη χώρα από την Ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή του ΚΕΦιΜ σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαφάνειας, λογοδοσίας και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Ο κ. Παπαγιάννης δικαιούται να έχει την άποψή του και να θεωρεί μεγάλο το χρονικό διάστημα των έξι μηνών.

Ουδέποτε τον προσέβαλα προσωπικά, αρνήθηκα απλά να αντιπαρατεθώ μαζί του δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, αδικούσε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης και της ανάρτησής μου σε σχέση με αυτή.

Ο κ. Ελισάφ, μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων και υποψήφιος Δήμαρχος, αξιολόγησε ως μείζον τον διάλογο που διημείφθη στην σελίδα μου στο Facebook, και εξέδωσε ανακοίνωση.

Προφανώς όμως τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ανθρώπου που ίδρυσε το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα κι άλλαξε την πορεία του τόπου δεν ήταν μείζονα για τον ίδιο, καθώς όχι μόνο δεν έδωσε το παρών, αλλά ούτε φρόντισε να αρθρώσει δυο κουβέντες.

Αν αυτό δεν είναι προσβολή στην ιστορία τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, τότε τι είναι;»

Άμεσα εκδόθηκε νέα εκτενής ανακοίνωση από την παράταξη Ελισάφ, με βαρύτατες αιχμές κατά του νυν Δημάρχου:

«Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι είναι ταχύτατη στα λόγια αλλά βραδυκίνητη στα έργα. Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να απαντήσει στην ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αλλά δεν έφτασαν έξι μήνες για να εξοφλήσει ένα δικό της χρέος. Όταν μάλιστα επρόκειτο να τιμήσει έναν μεγάλο πολιτικό, τον Γεώργιο Μυλωνά, με την δωρεάν προσφορά ενός κορυφαίου γλύπτη, του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Είναι κι αυτό δείγμα αποτελεσματικότητας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ, δεν εκλήθη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά με καμία εκ των θεσμικών του ιδιοτήτων. Ούτε ως μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ούτε ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μία ασύγγνωστη παράλειψη του Δημάρχου, που είχε την ευθύνη οργάνωσης της τελετής.
Ο κ. Ελισάφ, γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τις διαδικασίες πληρωμής, όπως γνωρίζει τι σημαίνει συνέπεια προς τους συνεργάτες του Δήμου. Το απόδειξε κατά τα τριάμισι χρόνια θητείας του στο Πνευματικό Κέντρο.

Το χρονικό διάστημα των έξι μηνών μπορεί να το θεωρεί μικρό ο δήμαρχος αλλά είναι πολύ μεγάλο για ανθρώπους που ζουν με το μεροκάματο.

Αν ο δήμαρχος εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν προσέβαλε τον γλύπτη ας ξαναδιαβάσει όσα έγραψε.
Ας μην μπει στον κόπο λοιπόν να παραδώσει μαθήματα στον κ. Ελισάφ ούτε όσον αφορά την λειτουργία του Δήμου ούτε όσον αφορά την κοινωνική συμπεριφορά.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα – Νέα Εποχή” Μωυσής Ελισάφ δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα αλλά ούτε την έχε ανάγκη μέσα από την αντιπαράθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Τον γνωρίζει η πόλη και η χώρα μέσα από το επιστημονικό του έργο και την προσφορά του ως ενεργού πολίτη.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει στο διάλογο του Δημάρχου με τον καταξιωμένο δημιουργό, καλλιτέχνη και συμπολίτη μας κ. Παπαγιάννη.

Την προσβολή προς την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό της λοιπόν την έκανε ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας απαξιώνοντας τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και την συνεχίζει με την απάντησή του προς τον επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα – Νέα Εποχή” Μωυσή Ελισάφ.

Ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Μπέγκα μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε πολιτική εμπάθεια προς τον επικεφαλής και την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Οι Γιαννιώτες όμως έχουν γνώση και κρίνουν.»

Για να ακολυθήσει σχεδόν αμέσως ανταπάντηση της Δημοτικής Αρχής:

«Η Δημοτική Αρχή αλλά και η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» είναι περήφανες που απέτισαν μια οφειλόμενη τιμή, στον βαθμό που αναλογούσε σε έναν σπουδαίο πολιτικό ο οποίος σημάδεψε την πορεία του τόπου. Τον Γεώργιο Μυλωνά. Αυτή είναι η μείζονα πολιτική πράξη. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτική.»

 

Tags: