Βανδάλισαν διαφημιστικό στο Εκλογικό Κέντρο του Λ. Νάτση – Καταδικάζουν οι άλλες παρατάξεις

Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στο εκλογικό κέντρο του Λ. Νάτση («Πολίτες για την Ανατροπή»), στην πλατεία Πάργης, στα Ιωάννινα. Η παράταξη καταδικάζει την ενέργεια:

«Η φασιστική ενέργεια η οποία σημειώθηκε στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης “Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή” με υποψήφιο Δήμαρχο το Λάζαρο Νατση και η σύνδεση της με την άφιξη του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσιπρα, στα Γιάννενα αποδεικνύει την ανάγκη να απομονωθουν όσοι συνεχίζουν να σκέφτονται με όρους του χτες.

Ο φασισμός και οι αντιδημοκρατικες εκφράσεις του απαιτείται να καταδικαστουν από όλους τους δημοκρατικους πολίτες. Καλούμε τις παρατάξεις, τα κόμματα, τους φορείς, τις συλλογικοτητες και τους συμπολίτες μας να καταδικασουν απεριφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές.» αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Καταδικάζει η παράταξη Ελισάφ

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση αγνώστων και τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Λάζαρου Νάτση.

Πρόκειται για ενέργεια που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία και το ήπιο προεκλογικό κλίμα.

Το ήπιο προεκλογικό κλίμα έχουμε υποχρέωση όλοι να το διαφυλάξουμε για το καλό της πόλης και των πολιτών. Αποτελεί προϋπόθεση ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος και να δοθεί χώρος για την ανταλλαγή απόψεων με τους συνδημότες μας.

Καταδικάζει και η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» την επίθεση στο εκλογικό κέντρο του Λ. Νάτση

Η Δημοτική Παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχτηκε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την ανατροπή».
Ο βανδαλισμός αυτός είναι μια πράξη απέναντι στη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Είναι μια πράξη που δεν πρέπει να μας φοβίζει αλλά αντίθετα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας για να απομονωθούν συγκεκριμένες θλιβερές μειοψηφίες – υποστηρικτές της καταστροφής.
Είμαστε ξεκάθαρα απέναντί σε τέτοιες πρακτικές, όπως θα πρέπει να είναι όλοι οι πολίτες.

Καταδικάζει και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» καταδικάζει απερίφραστα την πράξη βανδαλισμού σε διαφημιστικό υλικό της παράταξης «Γιάννενα, πολίτες για την ανατροπή», στο εκλογικό της κέντρο και διαβεβαιώνει κάθε δημοκρατικό πολίτη ότι θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε απόπειρα τραμπουκισμού.

Τέτοιες πράξεις, από όπου κι αν προέρχονται, είναι απολύτως καταδικαστέες από την πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι θα απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές και με την επιβράβευση όσων υιοθετούν τον πολιτικό πολιτισμό.

Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε ότι θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά ιδεώδη και την ποιότητα της αντιπαράθεσης, με σεβασμό στις άλλες παρατάξεις, η οποία αντιπαράθεση θα είναι πολιτική και μόνο και μάλιστα σε πλαίσια προγραμματικών αρχών.

 

Tags: