Τσίπρας: Έλλειψη συναίσθησης της δραματικής κατάστασης από την κυβέρνηση

Η χώρα ζει εδώ και 10 μήνες κάτω από τη βαριά σκιά της πανδημίας, είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που απαιτεί από όλους νέα συνείδηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στη Βουλή.»

Οφείλετε να αναγνωρίσετε κ. Μητσοτάκη ότι η αντιπολίτευση από το ξέσπασμα της πανδημίας δεν χαρακτηρίστηκε από τα συνήθη της πολιτικής αντιπαράθεσης, και όντως είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας, πολιτικής, ή και οικονομικής», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π επέρριψεευθύνες «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται» στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «ιδεοληψίες», «αλαζονεία της εξουσίας» και «άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας».

«Έλλειψη συναίσθησης της δραματικής κατάστασης, των ευθυνών, των λαθών, της ανάγκης για κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και προκλήσεις από την κυβέρνηση με απευθείας αναθέσεις, χορό εκατομμυρίων και νομοθετικές παρεμβάσεις αντιλαϊκής έμπνευσης» καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Εχω καταθέσει πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δημοκρατίας κι ελπίζω να γίνει δεκτό το αίτημα», υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε 2 1/2 μήνες σε σκληρό lockdown και 4.500 θρηνούν τους ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι συγγενή και η κυβέρνηση αντί να κάνει το παν, να θωρακίσει και να προστατέψει τη δημόσια υγεία, αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Κ. Μητσοτάκη, οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι και ο πόνος για τους χαμένους δεν απαλύνεται αν τους λέτε ότι είναι θετικά τα στοιχεία στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

 

Tags: