Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής για την προστασία κοινού και αθλούμενων

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΣτο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, το απόγευμα της Πέμπτης, τοποθετήθηκε αυτόματος απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Ανατολή), μετά από χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Εκ μέρους της Περιφέρειας στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σταθερή επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει, προς όφελος των πολιτών, τις δομές Δημόσιας Υγείας με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια να θωρακιστούν με φορητούς απινιδωτές οι πολυσύχναστοι χώροι, από τυχόν εκδήλωση καρδιακών επεισοδίων, δίνοντας προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παρέστησαν και εξήραν την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κ. Ζωνίδης, ο Διευθυντής της Β. Τσουκανέλης, ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ κ. Σπ. Πάϊκας, ο Πρόεδρος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Κ. Μάμαλης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα  Χρ. Τσάγκας. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων και άλλων τοπικών αρχών.

Μετά το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής, θα ακολουθήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο τοποθέτηση απινιδωτή στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων, ενώ πέραν αυτών έγινε έλεγχος και συντήρηση του απινιδωτή του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες”.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή σε υπαλλήλους του ΠΕΑΚΙ και προπονητές που δραστηριοποιούνται στους αθλητικούς του χώρους.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply