Το βάρος και τα βαρίδια…

Γράφει ο Νηφάλιος

Ν.Δ.Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω κανένα ιδιαίτερο βίτσιο ή άλλο όφελος, ωστόσο θεωρώ ότι θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη χώρα η ύπαρξη μιας δυνατής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με λύπη μου, όμως, διαπιστώνω ότι οι ουσιαστικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν συντελεστεί και πολύ πιθανόν να μην συντελεστούν μέχρι και την εκλογή του νέου αρχηγού, αλλά και μετά από αυτή.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει μάθει από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος της, που οδήγησαν στην στραπατσαρισμένη εικόνα της στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Στα προγράμματα των υποψηφίων δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για το πώς αυτή η παράταξη θα νεκραναστηθεί.

Αυτό που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία είναι ορθό πολιτικό λόγο, νέες πολιτικές αρχές και βάσεις στις οποίες θα στηριχθεί για τα επόμενα έτη. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά μπορούν να τα δώσουν μόνο ένας νέος ή μόνος ένας παλιός. Δεν πιστεύω, ότι οι λύσεις είναι στους νέους και στους παλιούς ηλικιακά, αλλά στα νέα και παλιά μυαλά.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να κάνουν το λάθος να ψηφίσουν εκείνον με το πιο ελκυστικό προφίλ, αλλά έναν που θα μπορέσει να τους πει αλήθειες και να τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη για να ξαναπιστέψουν στο κόμμα τους, τινάζοντας μακριά τους μνημονιακούς εφιάλτες και τα άλλα …βαρίδια. Και είναι γενική, πικρή, αλήθεια ότι ουδείς εκ των υποψηφίων φαίνεται να μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply