Το Θερινό Σινεμά της ΚΝΕ προβάλλει …Μουντιάλ

Ξεκίνησε το θερινό σινεμά της ΚΝΕ με προβολές των αγώνων του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Οι προβολές θα γίνονται έξω από τα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αβέρωφ (Δίπλα από το Mind Trap). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των προβολών:

  • Κυριακή 17/6 21:00: Βραζιλία – Ελβετία
  • Τρίτη 19/6 21:00: Ρωσία – Αίγυπτος
  • Πέμπτη 21/6 21:00: Αργεντινή – Κροατία
  • Παρασκευή 22/6 21:00: Σερβία – Ελβετία
  • Σάββατο 23/6 21:00: Γερμανία – Σουηδία
  • Τετάρτη 27/6 21:00: Σερβία – Βραζιλία
  • Πέμπτη 28/6 21:00: Αγγλία – Βέλγιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Οι προβολές αυτές εντάσσονται στην προετοιμασία μας για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της οργάνωσης μας που θα γίνει στον Άραξο στις 6-8 Ιούλη.

Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή θέλοντας να καταδικάσουμε το έγκλημα που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο φιλικό της Εθνικής Αργεντινής, πριν τους αγώνες του Μουντιάλ, με την αντίστοιχη του Ισραήλ, ακυρώθηκε μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Και ένας επίσης σημαντικός λόγος των διαμαρτυριών Παλαιστινίων και όχι μόνο, ήταν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γινόταν στην Ιερουσαλήμ. Ο λόγος για την ακύρωση, που προέβαλε η Ομοσπονδία, ήταν «η κλιμακούμενη βία» με τον βασικό επιθετικό της Αργεντινής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, να κάνει λόγο για μια «σωστή απόφαση». Όμως, η μη διεξαγωγή του αγώνα στην Ιερουσαλήμ εξόργισε τους Ισραηλινούς καθώς ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους. Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης ευχαριστεί τον Λιονέλ Μέσι και συμπαίκτες του για την «άρνησή τους να υπηρετήσουν έναν μη αθλητικό σκοπό».

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν καλούμε τους νέους να συμμετέχουν στο 27ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ για να δώσουμε τη δική μας απάντηση στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης στη γειτονιά μας.»

 

Tags: