Το Ποτάμι στηρίζει το θεσμό του ΑΣΕΠ: ΝΑΙ στην αξιοκρατία

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙΤην Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και συνεργάτες του Ποταμιού επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΑΣΕΠ όπου και είχαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη και τη Γενική Διευθύντρια Προσλήψεων κα. Καλλιόπη Στάγκα με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν τον οργανισμό, τις λειτουργίες, το έργο και το ρόλο του. Επίσης συναντήθηκαν με στελέχη του ΑΣΕΠ και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννη Δελαγραμμάτικα.

Στο πλαίσιο των ιδιαίτερα εποικοδομητικών συναντήσεων, αναδείχθηκε η πολύ μεγάλη σημασία που έχει ο ΑΣΕΠ για τη διασφάλιση και την εμπέδωση της αξιοκρατίας στην επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο χώρο του δημοσίου και της δημόσιας διοίκησης. Συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία του ΑΣΕΠ με τα Υπουργεία και την αποσαφήνιση και αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων του. Ενώ κεντρικό μήνυμα ήταν η πλήρης αξιοποίηση του ΑΣΕΠ από την πολιτεία, της τεχνογνωσίας και του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού του. Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε ειδικότερα και στο θέμα των διαγωνισμών ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν να γίνουν από το 2008, και με αφορμή τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων της χώρας.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη μέριμνας από την επόμενη κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο για την πλήρωση των κενών θέσεων και την κάλυψη των θέσεων των συμβούλων του ΑΣΕΠ των οποίων λήγει η θητεία τους εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η στελέχωση της ολομέλειας και η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Τέλος αναφέρθηκε και ο κίνδυνος μη ολοκλήρωσης ενός κρίσιμου έργου αναβάθμισης της λειτουργίας του ΑΣΕΠ, ενός έργου ΕΣΠΑ για πληροφοριακά συστήματα το οποίο λόγω των γνωστών προβλημάτων και της αδράνειας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει παγώσει και χρειάζεται να βρεθεί άμεσα λύση.

Ο ΑΣΕΠ όπως δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς αποτελεί πυλώνα αξιοκρατίας για τη χώρα, διαθέτει ικανό προσωπικό και εφαρμόζει καλές πρακτικές οι οποίες πρέπει να διαχυθούν και είναι απαραίτητες για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση. Το Ποτάμι, όπως σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς, στηρίζει ξεκάθαρα τις ανεξάρτητες αρχές και είναι μαζί τους με γνώμονα την ενίσχυσή τους προκειμένου να υπάρξει αξιοκρατία και διαφάνεια και να καταπολεμηθεί η πελατοκρατία που τόσο ευδοκίμησε επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέων και παλαιότερων.

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι υποψήφιος βουλευτής Αττικής κι υπεύθυνος του Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

http://topotami.gr/to-potami-stirizi-to-thesmo-tou-asep-ne-stin-axiokratia/

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply