Το “Άρδην” Ιωαννίνων για το Μακεδονικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα τοπικά ΜΜΕ οι εκπρόσωποι του ΑΡΔΗΝ Ιωαννίνων, κ.κ. Κατσανάκης, οικονομολόγος, και Χατζής, πολιτικός επιστήμονας, μεταξύ άλλων σημείωσαν τα εξής:

Το συλλαλητήριο ήταν μια αυτονόητη αντίδραση στο πλήθος των ενδείξεων ότι η μνημονιακή οικονομική και κοινωνική κατάρρευση μετεξελίσσεται σε αμφισβήτηση της ελληνικής κρατικής κυριαρχίας. Η γεωπολιτική επιτάχυνση στο Μακεδονικό και η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Ελλάδας καθώς και του αλβανικού εθνικισμού δείχνουν ότι «έχει πέσει σήμα» διάλυσης.

Οι επίδοξοι σφετεριστές της κυριαρχίας του Ελληνισμού σε Μακεδονία, Ήπειρο, Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, νιώθουν τη μεγάλη τους ευκαιρία. Με μια κυβέρνηση που εξαρτάται από τους ξένους ολοκληρωτικά, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σα κλοτσοσκούφι και νεροκουβαλητή. Τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα λοιπόν βγαίνουν στο πεζοδρόμιο να διεκδικήσουν ότι θεωρούν ως έσχατη γραμμή άμυνας και αξιοπρέπειας.

Το κύμα «επανεθνικοποίησης» ωστόσο προσκρούει σε ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα στο οποίο κυριαρχεί ο εθνομηδενισμός που διαπερνά κάθετα το κοινοβουλευτικό σύστημα για να καταλήξει σε κυρίαρχες μερίδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εθνομηδενιστές, φιλελεύθεροι και αριστεροί, καθώς και φασίστες πλειοδοτούν και οι δύο ώστε να εκφυλιστεί τυχοδιωκτικά η πατριωτική κινητοποίηση ώστε να διασφαλίζεται αυτόματα η στρατοπεδική αναπαραγωγή τους.

Ως κίνημα πολιτών Άρδην θα αγωνιστούμε ώστε το κίνημα αυτό μέσα από ένα παράλληλο αίτημα κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης (και που αποτελεί ταυτόχρονα ένα νέο πατριωτισμό) να υπερβεί το παρακμιακό δίπολο εθνομηδενιστών-φασιστών.

 

Tags: