Την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας γιόρτασε ο Δήμος Ιωαννιτών

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΜια ευκαιρία υπενθύμισης της αναγνώρισης και του σεβασμού που οφείλουμε ως κοινωνία στην Τρίτη Ηλικία, χαρακτήρισε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων τη χθεσινή «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» που καθιερώθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αλλά και μια ευκαιρία «να αναλογιστούμε όλοι μας την προσφορά των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, καθώς –  ειδικά στις σημερινές συνθήκες – αντί να απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων μιας ζωής, στηρίζουν πιο πολύ από ποτέ την ελληνική οικογένεια», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Φίλιππος Τσουμάνης, υπογράμμισε ότι «ο ΟΚΠΑΠΑ έχει υιοθετήσει την κατεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι η ενεργός γήρανση. Με αυτή τη φιλοσοφία εργαζόμαστε για τη συνεχή βελτίωση και τον εμπλουτισμό των δομών μας για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Ενεργός γήρανση σημαίνει ότι η ζωή συνεχίζεται αμείωτη και επιτρέπει στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, ενώ παράλληλα υπάρχει η προστασία, η ασφάλεια και η προσοχή όταν χρειάζονται βοήθεια».

Για να τιμήσει ιδιαίτερα τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία» ο ΟΚΠΑΠΑ οργάνωσε χθες το βράδυ για 5η συνεχή χρονιά, την καθιερωμένη ετήσια γιορτή όλων των ΚΑΠΗ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Λιθαρίτσια στις 7.30 μ.μ. Παράλληλα χθες από το πρωί όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, προσέφεραν κεράσματα σε όλους τους ηλικιωμένους.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply