Τι υποστήριξε η παράταξη «Ιωάννινα 2023» στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η Τατιάνα Καλογιάννη εκτός ημερησίας διατάξεως, πρότεινε στον Δήμαρχο να συμπεριληφθεί στην αποστολή που προγραμματίζεται για τις 11 και 12 Φεβρουαρίου για το Τελ Αβίβ του Ισραήλ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, ώστε να έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με υπηρεσιακά στελέχη και με στελέχη ισραηλινών εταιρειών διαχείρισης νερού, λυμάτων και απορριμμάτων και να επισκεφθεί αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Οι συναντήσεις αυτές κρίνονται σκόπιμες, κατά την παράταξη της κ. Καλογιάννη, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύμβαση της ΔΕΥΑΙ με τίτλο: «Εξειδικευμένες μελέτες – σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης για την ενεργειακή αναβάθμιση Η/Μ συστημάτων Αντλιοστασίου ύδρευσης Κρύας», ενώ και οι αντίστοιχοι φορείς του Ισραήλ εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία τεχνολογία αιχμής στους προαναφερόμενους τομείς.

Η κα. Καλογιάννη εκτός ημερησίας διατάξεως και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, παρακάλεσε τον Δήμαρχο να μην εκλαμβάνει τις τεκμηριωμένες και ορθολογικές θέσεις της παράταξης Ιωάννινα_2023, όταν αυτές διαφοροποιούνται από τις αντίστοιχες δικές του, ως προσωπική αντιπαλότητα.

«Η παράταξη μας κρίνει πολιτικές στρατηγικές, ακολουθημένες πρακτικές και ουσιαστικές ανεπάρκειες. Ειδικά για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμαρχος αποδέχεται πλέον την ανάγκη της υιοθέτησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων, τμήμα του οποίου είναι και η αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων, που είναι άλλωστε και πάγια πολιτική μας θέση, και δηλώνουμε ότι παραμένουμε στη διάθεσή του Δημάρχου για συνεργασία που θα είναι ωφέλιμη στον δημότη και στο Δήμο», ανέφερε η κ. Καλογιάννη.

Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Για τη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΠΟΛΥΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ζητήσαμε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της χρήσης του κτιρίου ως χώρος πολυδραστηριοτήτων, να ενημερωθούμε με ποιόν ακριβώς τρόπο θα αξιοποιηθεί, να οριστεί ο λειτουργός και ο φορέας διαχείρισης του κτιρίου.

Για την Τροποποίηση της ενταγμένης πράξης «Πιλοτικές Ψηφιακές Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης για το Δήμο Ιωαννιτών» με Κωδικό ΟΠΣ 5034810 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και για τη μεταφορά κονδυλίων σε δράση ψηφιοποίησης των πολεοδομικών δεδομένων του Δήμου, η παράταξη ζήτησε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις υποδομές που απαιτούνται για την αποθήκευση όλων των ψηφιοποιημένων πληροφοριών που θα παραχθούν, τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων που συνδέονται με τα δεδομένα αυτά, την διερεύνηση της διασύνδεσης του συστήματος με τα δεδομένα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διάρθρωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής.

 

Tags: