Θεσπρωτία: Αντιεμβολιστής μήνυσε γιατρό!

Πρωτοφρανές για τα δεδομένα της Ηπείρου περιστατικό έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Φιλιατών:

Αντιεμβολιαστής που προσπαθούσε προφανώς να προκαλέσει εντυπώσεις, εμφανίστηκε αρχικά ως πολίτης που επιθυμούσε να εμβολιαστεί κατόπιν ραντεβού, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι είναι αλλεργικός. Κατόπιν άρχισε να ζητά διάφορα έγγραφα από τον υπεύθυνο γιατρό, ενώ είχε μαζί του διάφορα «έγγραφα» που διακινούνται στο διαδίκτυο από αντιεμβολιαστικούς κύκλους.

Όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει, κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού!

Το πραγματικό γεγονός (της υποβολής μήνυσης για εξύβριση) από τον αντιεμβολιαστή αναπαράχθηκε σε διάφορες ομάδες αντιμεμβολιαστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την αναφορά ότι δήθεν ο γιατρός έχει συλληφθεί, πράγμα όμως που είναι απόλυτα ψευδές και ανυπόστατο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ και η Διοίκηση στηρίζει απόλυτα το γιατρό.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

«Μας έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι Ιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίος έχει την αμέριστη υποστήριξή  μας, μηνύθηκε από πολίτη κατά την διάρκεια της εφημερίας του στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 23 χιλιάδες εμβολιασμούς και καθημερινά εμβολιάζονται παραπάνω από 150 πολίτες. Κατά την διαδικασία του εμβολιασμού τηρούνται όλες οι οδηγίες του προγράμματος εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Οποιοσδήποτε πολίτης έχει αμφιβολία ως προς τα εμβόλια ή την διαδικασία εμβολιασμού, μπορεί να ενημερωθεί από τον οικογενειακό / θεράπων Ιατρό του και από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εκτός των άλλων,όλες οι πληροφορίες είναιδιαθέσιμες και στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr/ .

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού και ως υγειονομικοί έχουμε δώσει το παράδειγμα, με πάνω από 93% των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας να είναι πλήρης εμβολιασμένο.

Ως εργαζόμενοι σε δημόσια υπηρεσία υγείας οφείλουμε εκτός από το να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, να προστατεύσουμε τους πολίτες που προσέρχονται στο Νοσοκομείο για την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσία υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών.

Δεν επιτρέπουμε να διασύρονται ή να συκοφαντούνται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, οι οποίοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουν υπερβεί τον εαυτό τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η διοίκηση στηρίζει το Γιατρό

Η διοίκηση του ΓΝ Φιλιατών στηρίζει απερίφραστα όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα τελευταία δύο έτη, συνεχίζει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό, για τη διασφάλιση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Συνεπώς κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του προσωπικού του εμβολιαστικου κέντρου ή του νοσοκομείου εν γένει, και κάθε διατάραξη της λειτουργίας αυτών, μας βρίσκει κάθετα απέναντί τους. Υπενθυμίζω ότι τόσο η διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και η συκοφαντική δυσφήμιση, διώκονται ποινικά και επομένως η διοίκηση θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να θέσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε κίνδυνο, για να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

 

Tags: