«Θερινό Μαντείο 2022» με θέμα «Χορικό: Η πόλις μου»

Aπό το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πραγματοποίησε για ακόμη μία χρονιά με απόλυτη επιτυχία το «Θερινό Μαντείο», ενισχύοντας έτσι έναν σημαντικό θεσμό με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο αρχαίο δράμα.

Οι σπουδάστριες/τές είχαν την ευκαιρία μέσω των εργαστηρίων να έρθουν σε επαφή με τη χρήση του αρχαίου λόγου ερευνώντας παράλληλα τη μουσικότητα και την κίνηση που ενέχει η ποιητικότητα των αρχαίων χορικών. Τα εργαστήρια, τα οποία εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες, πραγματοποίηθηκαν σε υπαίθριους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιφάνεια την πρωταρχική φύση του αρχαίου δράματος, την άμεση σύνδεση της τραγωδίας με την πόλη.

Τον βασικό κορμό των εργαστηρίων του Θερινού Μαντείου 2022 «Χορικό: Η πόλις μου» στελέχωσαν η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο ηθοποιός / περφορμερ Δημήτρης Βάρκας, ο σκηνοθέτης Χάρης Πεχλιβανίδης, η χορογράφος / χορεύτρια Κική Μπάκα και η μουσικός / μέλος του πολυφωνικού συνόλου Πλειάδες Γεωργία Τέντα. Ενώ παράλληλα λειτούργησαν ένα παιδικό τμήμα «Αντιγόνη για τα παιδιά» με εισηγήτρια την Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου όπως και δύο τμήματα για του πολίτες των Ιωαννίνων που θέλησαν να ζήσουν την εμπειρία του πολυφωνικού τραγουδιού και την ομαδικής κίνησης «Αντιγόνη για την πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι συμμετείχαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο από τη διοργάνωση αλλά και από όσα βίωσαν δέκα ολόκληρες ημέρες στα Ιωάννινα και τα σημεία όπου βρέθηκαν.

 

Tags: