Θέατρο παντομίμας στις «Κυριακές με παραμύθια»

Ο Γιώργος Φλώρος παρουσιάζει τα «Παιχνίδια της Ζωής», μια μοναδική παράσταση παντομίμας ιδανική για όλες τις ηλικίες. Η παράσταση είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από διάφορα σκετσάκια που υπόσχονται να προκαλέσουν γέλιο αλλά και προβληματισμό σε όσους την παρακολουθήσουν.

Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς «περιορισμούς», μιας και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η γλώσσα του σώματος και η διάθεση για παιχνίδι. Τα «Παιχνίδια της Ζωής» έχουν βραβευθεί διεθνώς και μάλιστα έχουν λάβει το πρώτο βραβείο στο International Theatre Festival στο Chelyabinsk της Ρωσίας, στο Shangai International Art Festival στην Κίνα καθώς και στο “Indernational Festival of Professional Theatres for Children” in Vilnius, Litauen.

Η παράσταση παντομίμας «Παιχνίδια της Ζωής» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο του παραστατικού προγράμματος «Κυριακές με Παραμύθια» που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Θα δοθεί στο θέατρο «Καμπέρειο»  με ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι και γενική είσοδο 5 €.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Γ. Φλώρος σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία με τους Elie Levi, Tadachi Endo και Harald Lutz. Στα χρόνια που ακολούθησαν περιόδευσε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Συμμετέχει επίσης σε παραστάσεις με σκηνοθέτη τον Ruben Fraga και κάνει τηλεοπτικές εκπομπές σε διάφορες χώρες. Διδάσκει παντομίμα και αυτοσχεδιασμό σε εργαστήρια και θεατρικές σχολές.

Το 1989 μετακομίζει στη Σουηδία και συνεχίζει την καριέρα σαν μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Στο διάστημα αυτό σπουδάζει psykodrama and bioenergetics. Για τη δουλειά του σαν μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός ο Γιώργος Φλώρος έχει πάρει πολλές διακρίσεις και βραβεία στη Σουηδία αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ.

Το 2009 επιστρέφει μόνιμα στα Γιάννενα.

Πραγματοποιεί εργαστήρια και σεμινάρια για τη «Γλώσσα του σώματος» για θεατρικές ομάδες, σχολεία και διάφορους χώρους δουλειάς, καθώς και για άτομα με  ειδικές ανάγκες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://pantomim.net

 

Tags:

, , , , ,