Θεατρικό Εργαστήρι Έκφραση: Τελευταίες παραστάσεις, ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε 1ώρα

ΘέατροΤελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό εργαστήρι «Έκφραση», την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31/5 στις 9:30 µ.µ ρίχνει αυλαία η κωµωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε µια ώρα».

Η παράσταση παρουσιάζεται στο θεατρικό χώρο του εργαστηρίου στην οδό Κουντουριώτη 54.

Το έργο γράφηκε από τρεις Άγγλους, τον Λονγκ, τον Σίνγκερ και τον Μπόργκενσον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Οι Άγγλοι συγγραφείς του έργου, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά στα μαθητικά θρανία μελετώντας Σαίξπηρ, και, αφού μετά από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να πιάσουν τη βάση στο μάθημα της αγγλικής λογοτεχνίας, κατάφεραν να τελειώσουν επιτέλους το σχολείο στα 41 τους, αποφάσισαν να συμπτύξουν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε ένα µόνο κείμενο, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι άδικα τόσα χρόνια οι καθηγητές τους στο σχολείο τους άφηναν στην ίδια τάξη! «Η ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ», γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ.

Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ.

Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως αποδεικνύεται. Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα. Μια παράσταση που αγγίζει τα όρια του stand up, διαδραστικό, µε συμμετοχή κοινού, εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, και καταπληκτικό χιούμορ.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Χρήστου, σκηνικά του Γιάννη Κράβαρη, κοστούµια της
Μίνας Παππά, επιµέλεια κίνησης της Φανής Σκεντέρη και φωτισµούς του Κώστα Ζούκα.Παίζουν οι ηθοποιοί
Μιχάλης Γκοργκούλης, Λίτσα Σαρακατσάνου, Πέτρος Χριστακόπουλος και Χρήστος Χρήστου.

Είσοδος: 8€,6€ μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply