Θ. Μπέγκας: “Λαϊκίστικη προεκλογική μεθοδολογία η προσπάθεια μηδενισμού του έργου μας” – Τι απαντά η παράταξη Ελισάφ

«Αντιλήψεις στη λογική ‘όλα εκ του μηδενός’ όπως ακούστηκε για την Κεντρική Πλατεία ή ‘βρισκόμαστε στο μηδέν’, όπως ειπώθηκε για το πρώην Άσυλο Ανιάτων, αποτελούν λαϊκίστικη προεκλογική μεθοδολογία. Η προσπάθεια μηδενισμού του έργου που παρήγαγε η Δημοτική μας Αρχή δεν νομίζω ότι τιμά αυτούς που επέλεξαν να πολιτευτούν με αυτόν τον τρόπο».

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά τις τελευταίες δηλώσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αξιοποίησής του πρώην Ασύλου Ανιάτων επανεκκίνησε ουσιαστικά το 2017, από την παρούσα Δημοτική Αρχή και πλέον έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των απαιτούμενων μελετών (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική) για τη δημιουργία ενός «Κέντρου για το Παιδί» με προϋπολογισμό 2.9 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι μελέτες να παραληφτούν στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προτάσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» που αφορούν στην «Έξυπνη Πόλη».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να παρουσιάζονται ως νέες και καινοτόμες ιδέες για την «Έξυπνη Πόλη» σχεδόν όλα όσα η δική μας Δημοτική Αρχή παρουσίασε πριν από 10 περίπου μήνες παρουσία του πρύτανη του τότε ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιου Τσίνα.

Το να υιοθετείς ιδέες που τέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση από το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών για την «Έξυπνη Πόλη», το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είναι κακό. Δεν μπορείς όμως να τις οικειοποίησε και να τις παρουσιάζεις ως κάτι νέο», τόνισε.

Για το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου μίλησε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος τόνισε ότι όχι μόνο έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά σύντομα ολοκληρώνεται πλήρως η αξιολόγησή του, με θετική εισήγηση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

«Είναι ένα πλέγμα δράσεων προϋπολογισμού 0,5 εκ. ευρώ που αφορά αυτό που ονομάζουμε ‘Έξυπνη πόλη’ με ορίζοντα πενταετίας», σημείωσε.

Τι απαντά η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή»

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς μέσα από τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις που καταθέτει κατάφερε να ταρακουνήσει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και να τη βγάλει από την πολυετή αδράνεια έστω και τώρα, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της.

Το έργο της για την «έξυπνη πόλη» αποτυπώνεται στις «e-υπηρεσίες» που χρησιμοποιούν οι πολίτες στις συναλλαγές που έχουν με τον Δήμο. Ουδέν άλλο σχόλιο.

Κατά τα λοιπά περιμένουμε με μεγάλη χαρά να αντικρίσουμε τις νέες μακέτες για το Άσυλο Ανιάτων. Με την ίδια χαρά αναμένουμε και ανάλογη μακέτα για το Πάρκο Πυρσινέλλα.

Με χαρά μπορούμε να τους χαρίσουμε τις κορδέλες για τα προεκλογικά εγκαίνια.

 

Tags: