Μέχρι τέλη Οκτωβρίου μετεγκατάσταση 3.000 μεταναστών σε δομές της ενδοχώρας

Ασταμάτητες οι ροές των ανθρώπων που ρισκάρουν τις ζωές τους για να περάσουν από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Περισσότερες από 25 δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται από τα νησιά, κι αυτές όμως αποδεικνύονται λίγες για να δεχθούν τόσο μεγάλο αριθμό.

Στη Μόρια η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ στην Αθήνα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Έξι σκάφη με 243 αιτούντες άσυλο άνδρες, γυναίκες και κυρίως μικρά παιδιά, έφτασαν στη Λέσβο την Τρίτη μέσα σε μόλις 14 ώρες

Ο συνολικός πληθυσμός αιτούντων άσυλο στην περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης φτάνει στους 15.000, παρά τις επιχειρήσεις αποσυμφόρησης κατά τις οποίες περίπου 2.000 άτομα μετακινήθηκαν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας τις τελευταίες 20 μέρες. Ο πληθυσμός του καταυλισμού της Μόριας φτάνει τις 13.000 περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο τον Σεπτέμβριο έφθασαν 5.017 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περίπου 168 άνθρωποι τη μέρα. Από αυτούς το 63% ήταν από το Αφγανιστάν και το 22% από τη Συρία.

πηγή: ert.gr

 

Tags: