Τα Ζαγοροχώρια στο Action24

Τα χωριά του Ζαγορίου (ή Ζαγοροχώρια όπως έχει επικρατήσει να τα αποκαλούν) δεν θεωρούνται τυχαία από τους πιο δηµοφιλείς προορισµούς. Δεν είναι ένα  αλλά 46, τόσο όµοια και την ίδια στιγµή τόσο διαφορετικά.

Στον  “Ιδεν Αστεα” θα ξεκινήσουμε μία επική περιπλάνηση στα βουνά τις Πίνδου αφιερώνοντας δυο επεισόδια από τα οποία, θα πάρετε μια καλή γεύση από τα γραφικά χωριά και τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής… Πάντα στο γιορτινό κλίμα των ημερών..

H συνέχεια είναι συναρπαστική… Ανηφορίζουμε στο υψηλότερο χωριό του Ζαγορίου στα 1340 μέτρα  γνωστό για την περίφημη σκάλα του, το Βραδετό … Ήσυχο και γαλήνιο -καθώς είναι απομακρυσμένο-, αλλά ταυτόχρονα επιβλητικό.

Φυσικά Ζαγοροχώρια χωρίς πέτρινα γεφύρια δεν νοείται και ένα πολύ γνωστό είναι αυτό του Κόκορη.. Δείτε το πότε κτίστηκε και ποιος κρυβόταν εκεί για να προστατευτεί…

Στην συνέχεια κάνουμε μια στάση σε ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς το Μονοδένδρι.

Κατευθυνόμαστε προς το μεγαλύτερο Φαράγγι παγκοσμίως όμως πριν επιβάλλεται  να κάνουμε μια στάση σε ένα μοναδικό φαινόμενο, το «Πέτρινο Δάσος». Δείτε στην εκπομπή γιατί ονομάστηκε έτσι και τι είναι τελικά  αυτό το παράξενο  γεωλογικό φαινόμενο…

Κλείνοντας την περιπλάνηση μας παίρνουμε και μια εικόνα από την γαστρονομία της Πίνδου..

Ένα επεισόδιο που δεν πρέπει να χάσει κανείς…

 

Tags: