Τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, πιστοποιητικό, ωράριο – Τι θα ισχύει από Δευτέρα

Συμπληρωματικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του μηνύματος που απηύθυνε χθες στους πολίτες για την πανδημία, με στόχο, όπως είπε, να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστές αίθουσες. Έτσι, το “μπλόκο” στους ανεμβολίαστους εκτός από την εστίαση θα ισχύει σε σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια και άλλες κλειστές αίθουσες. Η είσοδός τους δεν θα είναι εφικτή ούτε και με την επίδειξη τεστ. Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Επίσης, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Παράλληλα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εξάλλου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενώ ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στις περιοχές μεγάλης πίεσηςεπιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: