Τα Μάρμαρα επισκέφθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη

Τα Μάρμαρα επισκέφθηκε την Πέμπτη 21.03.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Στις συζητήσεις που έγιναν και στον εκτεταμμένο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους, τέθηκαν τα πολλά προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, ενώ κυρίαρχο ήταν το ζήτημα της υψηλής τιμής χρέωσης του νερού. Για το θέμα αυτό η Παράταξη θα επανέλθει με συγκεκριμένες θέσεις.

Η Τατιάνα Καλογιάννη παραβρέθηκε επίσης στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο του Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Φάμελλου.

Η Τατιάνα Καλογιάννη στην τοποθέτησή της τόνισε: «Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι το σχέδιο Π.Δ. της Παμβώτιδας αποτελεί ένα περιβαλλοντικό, κυρίως, εργαλείο για την περιοχή μας και πρέπει επιτέλους να προχωρήσει. Πως όμως θα γίνει αυτό, χωρίς επικαιροποιημένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) που θα τεκμηριώνει τον χαρακτηρισμό του συνόλου της προστατευταίας περιοχής ως «Περιφερειακό Πάρκο»; Χωρίς αυτή την ειδική Μελέτη, οι ρυθμίσεις του Π.Δ. είναι αυθαίρετες, αφού δεν βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία. Επιπρόσθετα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα μπορέσει να εγκρίνει το προτεινόμενο Π.Δ. ελλείψει της προαναφερόμενης Μελέτης».
Απευθυνόμενη στον Υπουργό ανέφερε: «Τελικά με την κίνησή σας, να αναθέσετε εκ των υστέρων τη Μελέτη, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου Π.Δ., ακυρώνετε οι ίδιοι τις ενέργειές σας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση».

Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν στη διαβούλευση οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Βαγγελίδης, Θανάσης Μωρόγιαννης και Γιάννης Παπαγιάννης.

 

Tags: