Τα Ιωάννινα συνδέθηκαν με το Τελ Αβίβ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις – Πότε ξεκινούν οι πτήσεις

Μία νέα σελίδα ανοίγει για τα Ιωάννινα και το αεροδρόμιο της περιοχής. Κι αυτό γίνεται από την AEGEAN η οποία ανακοίνωσε επίσημα την απευθείας σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίστηκε και στη συνάντηση εργασίας που είχαν διευθυντικά στελέχη της εταιρείας με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, η AEGEAN αυξάνει την δραστηριότητά της από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης όσο και της Ηπείρου συνολικά.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με ένα από τα νέα αεροσκάφη Α320neo της AEGEAN. Οι  πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου του 2023, ενώ προβλέπεται να διαρκούν έως και το τέλος της θερινής περιόδου τον Οκτώβριο.

Στη συνάντηση εργασίας που έγινε στο αεροδρόμιο συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με όλους τους φορείς της περιοχής ώστε το νέο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της AEGEAN,  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης και στελέχη της αεροπορικής εταιρείας.

«Είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη καθώς κάτι για το οποίο έγιναν πολλές προσπάθειες, γίνεται πραγματικότητα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Aegean που βοηθά και δρομολογεί την πρώτη πτήση. Ξέρουμε ότι έχουμε υψηλή επισκεψιμότητα από το Ισραήλ και πιστεύουμε ότι η απευθείας πτήση θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε το εγχείρημα αυτό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Έκανε γνωστό ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε ψηφιακή καμπάνια προβολής της περιοχής στο Ισραήλ, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα αποκλειστικά για τους Ισραηλινούς ενώ ο ίδιος θα συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο στο Ισραήλ με αυτοδιοικητικούς από όλο τον κόσμο όπου θα παρουσιάσει τον προορισμό «Ιωάννινα».

«Σήμερα είναι μία ημέρα όπου ένα πολυσυζητημένο θέμα παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς θα το στηρίξουμε. Η επισκεψιμότητα από το Ισραήλ είναι μεγάλη. Με την απευθείας γραμμή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εμείς θα βοηθήσουμε και ευχαριστούμε την AEGEAN για την πρωτοβουλία αυτή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης καλωσόρισε την ανακοίνωση για τη νέα πτήση. «Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς ως ΥΠΑ θα κάνουμε ότι μπορούμε για την εξυπηρέτηση», ανέφερε.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται ως εξής:

 Αναχώρηση από ΙωάννιναΆφιξη στο Τελ Αβίβ  
Τέταρτη22:4001:00 τοπική ώρα
Σάββατο22:4001:00 τοπική ώρα

 

 Αναχώρηση από Τελ ΑβίβΆφιξη στα Ιωάννινα
Τέταρτη19:40 τοπική ώρα22:00
Σάββατο19:40 τοπική ώρα22:00

 

 

 

Tags: