Τα Γιάννενα φιλοξενούν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+

Το κανάλι της Αμφιθέας φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ 2019, από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου. Στους αγώνες, που διοργανώνει ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων «Παμβώτις» θα συμμετέχουν 105 αθλητές από 21 χώρες. Ανάμεσά τους, η 20μελής Εθνική Ομάδα της χώρας μας, που διεκδικεί μεγάλες διακρίσεις.

Οι αγώνες διεξάγονται και τις τέσσερις ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και οι αθλητές αγωνίζονται, ανά φύλο και ηλικιακή κατηγορία, σε τρία εντυπωσιακά αγωνίσματα, το σλάλομ, τις φιγούρες και το άλμα. Παράλληλα, βαθμολογούνται και διακρίνονται, ανάλογα με την βαθμολογία που θα επιτύχουν, στο τρίαθλο και το ομαδικό.

Το κανάλι της Αμφιθέας, μετά τη φιλοξενία αντίστοιχων διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί ένας δημοφιλής στίβος για τα «αθλήματα νερού», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους αθλητές, ενώ προβάλλει την πόλη ως αθλητικό και τουριστικό προορισμό. Εξάλλου, οι αγώνες προβάλλονται συνεχώς με live streaming σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στον χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Την τελετή θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ το παρόν θα δώσουν και οι αθλητές. Η πανηγυρική τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

Ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» καλεί τους Γιαννιώτες αλλά και τους επισκέπτες, να βρεθούν το τριήμερο των αγώνων στο κανάλι της Αμφιθέας για να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα και να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων θα προσφέρεται καφές και catering στον χώρο.
Επίσης, από σήμερα (Παρασκευή) έως την Κυριακή, 21 Ιουλίου, πραγματοποιείται ο Διεθνής αγώνας Pamvotis OPEN με πολλές και σημαντικές συμμετοχές, καθώς για πολλούς αθλητές λειτουργεί και ως προπόνηση για τους αγώνες που ακολουθούν.

Η πρόσβαση για το Κανάλι της Αμφιθέας είναι ακριβώς δίπλα από τα γήπεδα του παραλίμνιου πάρκου στο Πέραμα, δεξιά του κεντρικού δρόμου.

 

Tags: