Συνελήφθησαν 6 Αφγανοί μετανάστες με κατηγορίες εμπρησμού για την φωτιά στη Μόρια

Στη σύλληψη ενός ακόμα άνδρα, αφγανικής καταγωγής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου και έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας. Συνολικά έξι άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό. ‘Οπως προκύπτει ομάδα έξι νεαρών Αφγανών, από 17 μέχρι 20 ετών, έβαλαν τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας. Όλοι τους συνελήφθησαν, οι δύο μάλιστα δήλωσαν ασυνόδευτοι ανήλικοι και μεταφέρθηκαν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την δομή.

Σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 20 δευτερόλεπτων, έχει καταγραφεί η αρχή του εμπρησμού της Μόριας. Φαίνονται οι διάσπαρτες εστίες και η στιγμή που ένας άνδρας βάζει επάνω στις φλόγες ένα κομμάτι χαρτόνι και το μεταφέρει σε άλλους θάμνους. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο ένας εκ των συλληφθέντων στην Λέσβο.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιβεβαιώνοντας την εκδοχή του εμπρησμού. Οι αρχές είχαν ήδη συλλάβει πέντε άτομα και αναζητούσαν το έκτο.

«Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Όλοι θα φύγουν από το νησί σταδιακά. 6.000 έως τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι έως το Πάσχα», ανέφερε ο κύριος Χρυσχοϊδης σε συνέντευξή στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Εν τω μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που μπαίνουν στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ για να εξεταστούν για τον κορονοϊό και να ταυτοποιηθούν.

πηγή: ert.gr

 

Tags: