Συνέδριο για τη «Γαλάζια Επιχειρηματικότητα» από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Φοιτητές, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα σχετικά με τη λεγόμενη «γαλάζια επιχειρηματικότητα», διοργανώνουν εκδήλωση – πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίλο «Blue Entrepreneurship» (“γαλάζια επιχειρηματικότητα”), τον Απρίλιο του 2021.

Οι φοιτητές που διοργανώνουν το συνέδριο και τις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, έχουν ιδρύσει την “ESTIEM LG Piraeus” – σωματείο που συστήθηκε και λειτουργεί νόμιμα στον Πειραιά με σκοπό την προαγωγή των εννοιών της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, σε πλαίσιο βιώσιμης διαχείρισης πόρων, βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας φοιτητών:

«Εμπνευσμένοι από την βιώσιμη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων του Πειραιά και έχοντας ως κεντρικό άξονα την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού, θα υποδεχθούν φοιτητές από όλη την Ευρώπη οι οποίοι θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά κι επιμορφωτικά εργαστήρια αλλά κι ομιλίες από ειδικούς του κλάδου. Το επερχόμενο συνέδριο τιτλοφορείται ως «Blue Entrepreneurship», και θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κατά τα τέλη Απριλίου.
Blue Entrepreneurship: μια προσομοίωση start-up βασισμένη στην καινούρια αλλά πολλά υποσχόμενη Γαλάζια Ανάπτυξη – μία έννοια που ήρθε να αλλάξει τα επιχειρηματικά δεδομένα, τις επενδυτικές τάσεις και να μας ταξιδέψει σε μια νέα πτυχή της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Ένας νέος οργανισμός με ένα όραμα: Να ενώσει εταιρείες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές από όλη την Ευρώπη σε μία αμοιβαίως επωφελούμενη συνεργασία

Τι σημαίνει ESTIEM;

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός μέσω του οποίου συνδέονται φοιτητές του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σκοπός του είναι η δημιουργία σχέσεων μεταξύ των μελών του, η ανταλλαγή ιδεών αλλά κι η στήριξη της προσωπικής και επαγγελματικής τους εξέλιξης. Κύριες δράσεις του οργανισμού αποτελούν εκδηλώσεις ακαδημαϊκού, επαγγελματικού ή πολιτισμικού περιεχομένου, που διοργανώνονται και πραγματοποιούνται στο εκάστοτε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Διά μέσου αυτών οι φοιτητές αναπτύσσουν πολυάριθμες δεξιότητες, αποκτούν περαιτέρω γνώσεις πάνω στο αντικείμενο τους και έρχονται σε άμεση επαφή με την εργασιακή πραγματικότητα.

Από τον Αύγουστο του 2020, το δίκτυο της ESTIEM μετράει πάνω από 8.000 μέλη τα οποία ανήκουν σε 74 διαφορετικά πανεπιστήμια σε 26 χώρες.

Το παράρτημα του Πειραιά

Το σωματείο Local Group Piraeus ιδρύθηκε το 2019, από μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αποτελεί το ένα από τα δύο υπάρχοντα παραρτήματα στην Ελλάδα με περισσότερα από 40 ενεργά μέλη στο δυναμικό του, ενώ ήδη αναπτύσσει μακροχρόνιες συνεργασίες με άλλους οργανισμούς, εδραιώνοντας την παρουσία του κι ενισχύοντας την επιθυμία του για συνεχή εξέλιξη.

Η Epirus News στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας τη διοργάνωση.

 

Tags:

,