Συνεχίζονται οι συζητήσεις για συνεργασία μεταξύ Τ. Καλογιάννη – Μ. Ελισάφ

Η κα Τατιάνα Καλογιάννη συναντήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας με τον νέο Δήμαρχο Ιωαννιτών κο Μωυσή Ελισάφ. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του νέου Δημάρχου, για συζήτηση με αντικείμενο τη διερεύνηση σύγκλισης επί προγραμματικών θέσεων, των παρατάξεων Γιάννενα-Νέα Εποχή και Ιωάννινα_2023.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης της κ. Καλογιάννη:«Κατατέθηκαν οι απόψεις των δύο παρατάξεων υπό το πρίσμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας, με στόχευση την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου για την τετραετία 2019-2023, προς όφελος των συμπολιτών.

Η Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε επιγραμματικά τις ακόλουθες προτεραιότητες της παράταξης της, που αποτελούν και τον κεντρικό πυλώνα του ολοκληρωμένου και διακριτού επιχειρησιακού σχεδιασμού της για το Δήμο, όπως κατατέθηκε στους συνδημότες στις 05.04.2019:

 1. Εκπόνηση ολοκληρωμένου Γενικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.
 2. Μείωση ενεργειακού κόστους δημοτικών κτιρίων, ΔΕΥΑΙ και εποπτευόμενων φορέων.
 3. Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού στο σύνολο του Δήμου με συστήματα τηλεδιαχείρισης για προσαρμοστικό φωτισμό, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση της συντήρησής τους.
 4. Εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.) Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να υπάρξει ένας ενιαίος χωροταξικός, πολεοδομικός, μεταφορικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός για όλη την εδαφική έκταση του Δήμου.
 5. Καθολική αντιμετώπιση των τεχνών και της πολιτιστικής πολιτικής, με περιοδικότητα και επαναληψιμότητα των δράσεων (δημιουργία θεσμών).
 6. Περιβαλλοντική οχύρωση της λίμνης Παμβώτιδας, με προτεραιότητα στην κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύου αποχετεύσεων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.
 7. Υποδομές περιβαλλοντικής παρακολούθησης, αναψυχής και ανάδειξης της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής και εξυπηρέτησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και συγκοινωνίας.
 8. Ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και περιφερειακών σταθμών στάθμευσης.
 9. Διερεύνηση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ανάπτυξης δικτύου TRAM για το σύνολο του Δήμου.
 10. Κατάρτιση ενιαίου μητρώου καταγραφής δημοτών που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας, για το σύνολο του Δήμου.
 11. Επέκταση δραστηριοτήτων Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
 12. Μηδενικά τέλη σε όλες τις νέες επιχειρήσεις για το πρώτο έτος.
 13. Διασφάλιση συνεργασίας με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (βελτίωση καλλιεργητικών μεθόδων – φυτοφάρμακα, άδρευση, κλπ).»

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κο Μωϋσή Ελισάφ, η Τατιάνα Καλογιάννη ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της δημοτικής ομάδας Ιωάννινα_2023. Η συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει ίδια ανακοίνωση.

 

Tags: