Συνεχίζει την επέλασή του ο «Ιανός»-Προβλήματα στα νησιά του Ιονίου

Με θυελλώδεις ανέμους -που φθάνουν και τα 10 μποφόρ- και έντονες βροχοπτώσεις, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έπληξε τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και κινείται προς τη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια θα επηρεάσει την κεντρική Ελλάδα. Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν κυρίως σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίαςπροκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης αλλά και να παρθούν νέα μέτρα. Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά δήλωσε ότι «ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου, ενώ συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή. Τόνισε ότι το επόμενο 9ωρο είναι κρίσιμο για την περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός είναι σε επιφυλακή εδώ και δύο μέρες, και ήδη έχουν βγει μηχανήματα σε όλα τα νησιά ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Ιανός» στο οδικό δίκτυο. «Σε όλα τα νησιά μας τα μηχανήματα προσπαθούν να απεγκλωβίσουν δρόμους, καθώς πέφτουν συνέχεια δέντρα. Η κυκλοφορία στη περιοχή του Λαγανά, στη Ζάκυνθο ήταν αποκομμένη το πρωί. Τα σκάφη κινδυνεύουν στα λιμάνια. Είχαμε τη βύθιση ενός ιστιοπλοϊκού με Βέλγους, οι οποίοι δεν κινδύνεψαν. Αναφερόμενη στην εικόνα που παρουσιάζει η Αγία Ευθυμία στην Κεφαλονιά, σημείωσε ότι «πάντα αυτή την εποχή υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων βροχοπτώσεων σε περιοχές που δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα, όπως είναι και η συγκεκριμένη περιοχή».

πηγή: ert.gr

 

Tags: