Συνάντηση με πρόεδρο Αστικού & στελέχη ΔΕΠΑ είχε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών

Συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας με στελέχη της ΔΕΠΑ και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Αφορμή της συνάντησης ήταν η επικείμενη λειτουργία του πρατηρίου τροφοδοσίας φυσικού αερίου του αστικού ΚΤΕΛ.

Στη συζήτηση όμως τέθηκαν και θέματα που αφορούν τις εξελίξεις που υπάρχουν για την γενικότερη τροφοδοσία της περιοχής μας με φυσικό αέριο.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και συζητήσαμε συγκεκριμένα και ρεαλιστικά σενάρια που αφορούν τη χρήση του φυσικού αερίου. Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση του στόλου ή των κινητήρων οχημάτων του Δήμου έτσι ώστε να κινούνται με φυσικό αέριο. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε την πρόσκληση του ΠΕΠ Ηπείρου προκειμένου να καταθέσουμε την πρότασή μας.

Σε δεύτερο επίπεδο συζητήσαμε την πιθανότητα χρήσης του φυσικού αερίου μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου πρατηρίων όπως αυτό που θα λειτουργήσει σύντομα για τα ΚΤΕΛ, τόσο σε μεγάλες δημόσιες δομές, όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία, όσο και σε ορισμένες βιομηχανίες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις διαθέσεις μας, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη σύνδεση των Ιωαννίνων με το δίκτυο φυσικού αερίου που υπάρχει στη χώρα», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

 

Tags: