Συγκλονίζεται ο χώρος του Θεάτρου από τις συνεχείς καταγγελίες – Ενεργοποιήθηκε το Πειθαρχικό του ΣΕΗ

Ακόμη τρεις Ελληνίδες ηθοποιοί κατήγγειλαν εγγράφως δημοφιλή ηθοποιό και σκηνοθέτη του θεάτρου και της τηλεόρασης, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, αντισυναδελφική κι αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Αποφασισμένο να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο δηλώνει το πειθαρχικό του Σωματείου.

Το νεοσύστατο Πειθαρχικό Όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, είναι αποφασισμένο να εξετάσει όλες τις καταγγελίες με προσοχή και να προχωρήσει άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας Πρόεδρος του Πειθαρχικου του ΣΕΗ «Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το πάμε μέχρι τέλους, γιατί αυτό λέει η καθαρότητα, η εντιμότητα, η ηθική. Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο. Εγώ τη νύχτα δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τη σκέψη ότι σε λίγο θα ανοίξω φακέλους που θα αφορούν συναδέλφους μου».

Οι πρώτοι φάκελοι με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, ανοίχθηκαν.

Τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, προχώρησαν σε έγγραφη καταγγελία κατά δημοφιλούς ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς και για αντισυναδελφική κι αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

«Ο καταγγελόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε», τόνισε η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, αναφέρει στην καταγγελία της ότι την είχε κλειδώσει στο καμαρίνι προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά της, όπως κι ότι την παρενοχλούσε σε κάθε τους συνεργασία.

Όπως δήλωσε: «Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα».

Η βραβευμένη ηθοποιός Λένα Δροσάκη, καταγγέλλει ότι επειδή δεν είχε υποκύψει στις ανήθικες προτάσεις του, την απείλησε ότι θα φροντίσει να μην περάσει ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου. Σε συνέχεια της καταγγελίας της, αναφέρει ότι την παρενοχλούσε ως σκηνοθέτης και σε παράσταση του θεάτρου της Κάτιας Δανδουλάκη.

«Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη, του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος», ανέφερε η Λένα Δροσάκη.

«Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή», τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη.

πηγή: ert.gr

 

Tags: