Στους εορτασμός για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο «Πήγασος»

Σε συνέχεια της συμμετοχής του συλλόγου «Πήγασος» στις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, υπέρ των πεσόντων Κρητών, Μανιατών, Κυπρίων και Ηπειρωτών, για την απελευθέρωση της πόλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μανωλιάσσα.

Τα χορευτικά τμήματα μετά το πέρας της τελετής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Ελπινίκης Μπάρκα, τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια επετειακά αφιερωμένα στα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας, εκπρόσωποι της 8ης Ταξιαρχίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μανωλιάσσας Δημήτρης Μπέλλος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Σημαντική και συγκινητική η παρουσία των Μανιατών που έρχονται κάθε χρόνο να τιμήσουν τους νεκρούς τους που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά της Ηπείρου, καθώς και η πολυπληθής αντιπροσωπεία Κρητών, απογόνων ηρώων που επίσης θυσίασαν τη ζωή τους στη γη της Ηπείρου. Παρόντες και Κύπριοι αδελφοί μας.

Ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Μανωλιάσσας, η οποία έκλεισε με χορούς από την Κρήτη, τη Μάνη και φυσικά την Ήπειρο, όπου τα μέλη του χορευτικού χόρεψαν μαζί με τους φιλοξενούμενους επισκέπτες.

 

Tags: