Στους 21 οι νεκροί στην Αττική – Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους

Βρέθηκε το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας το πτώμα ενός άνδρα ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 21 από τη θεομηνία στη δυτική Αττική. Πρόκειται για τον 30χρονο οδηγό φορτηγού και είναι ένας από τους δύο αγνοούμενους.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα δοθούν έως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για την ανακατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.

πηγή: ert.gr

 

Tags: