Στις επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο – Αλλαγές & ρυθμίσεις – Πάνω από 1300 σελίδες & 400 άρθρα στο σύνολο

Στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εισάγεται προς επεξεργασία, αργά το μεσημέρι, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Παρασκευή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες θα οδηγούν σε απενεργοποίηση ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν ή έχουν υποβάλει ψευδή στοιχεία για την απόκτησή του.

Για τους πλειστηριασμούς, προβλέπεται ότι από τις 21 Φεβρουαρίου, θα γινονται μονο ηλεκτρονικά ενώ για τις απεργίες σημειώνεται ότι ουδεμία αλλαγή επέρχεται στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται και νέα υπηρεσία για την καταπολέμηση του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος, η οποία συστήνεται στο ΥΠΟΙΚ με 135 ελεγκτές, θα υπάγεται κατευθείαν στον υπουργό, ενώ θα καθοδηγείται και θα συντονίζεται από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με άλλη διάταξη, από 1ης Ιανουαρίου καταβάλλεται το επίδομα παιδιού, λαμβάνοντας υπ` όψιν τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Επίσης, προβλέπεται ο επανασχεδιασμός από ειδικό συλλογικό όργανο και από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στον Δημόσιο τομέα, των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του.

Τελος, για πρώτη φορά καθιερώνεται ενιαίος φορέας Εθνικού Κτηματολογίου, με στόχο το 2020, να έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο στην Ελλάδα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: