Στη Στοκχόλμη με Erasmus εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα SMILE-Schools Museums Internet Learning Education το οποίο παρακολούθησαν στην Στοκχόλμη από 04 μέχρι 10 Αυγούστου 2019 με επιτυχία 3 εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus +/ Δράση ΚΑ1– Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και  επιχορηγήθηκε αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας (ΙΚΥ).

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Πορτογαλία. Ο φορέας που διοργάνωσε την επιμόρφωση έχει έδρα την Αγγλία και είναι ο EUcourses .eu

Το πρόγραμμα αφορούσε την μουσειακή αγωγή και την ένταξη θεμάτων που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς στην  καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία με την βοήθεια καινοτόμων και βιωματικών διδακτικών μεθόδων προσέγγισης όπως  e-learning και mobile learning , με τη χρήση smartphones και ipads και με την αξιοποίηση των κατάλληλων λογισμικών-εφαρμογών  IOS και Android .

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές επισκέψεις σε μουσεία και χώρους τέχνης και πολιτιστικής σημασίας, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν μέσα από ασκήσεις στην πράξη τις εναλλακτικές βιωματικές μεθόδους προσέγγισης των εκπαιδευτικών επισκέψεων και της διδασκαλίας έξω από την τάξη! Επιπλέον παρήχθη σχετικό πολυμεσικό υλικό.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από το φορέα υλοποίησης και με την απονομή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Επιπλέον το σεμινάριο οδήγησε στην απόκτηση του εγγράφου Europass Mobility και για τους 3 συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων που ήταν οι: Διατσίδου Μαρία, Κώτσια Σταματία και Περικλής Χρήστου.

 

Tags: