Στη λίμνη Παμβώτιδα θα φιλοξενηθεί, ο Εθνικός Τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΣτη λίμνη Παμβώτιδα θα φιλοξενηθεί, από την Πέμπτη, 10/09/2015, μέχρι και την Κυριακή, 13/09/2015, ο Εθνικός Τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου, τον οποίο διοργανώνουν ο ΑΣΕΑ Ιωαννίνων και ο ΑΣΕΑ Πτολεμαΐδας.

Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα εκτείνεται από το χώρο των Παλαιών Σφαγείων μέχρι και την περιοχή του Μάτσικα. Οι ερασιτέχνες αθλητές αλιείς τις ημέρες αυτές θα κατασκηνώσουν στην περιοχή ενώ είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Όσοι δεν έχουν το δελτίο αθλητή θα πρέπει να αποφύγουν τις ημέρες του αγώνα το ερασιτεχνικό ψάρεμα στην συγκεκριμένη περιοχή. Σημειώνεται ότι από τον αγώνα αυτό θα προκύψει η Εθνική Ομάδα Αλιείας Κυπρίνου η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ορίζεται:

1) Χώρο διεξαγωγής: το τμήμα της Λίμνης που οριοθετείται από τις αρχές της περιοχής Μάτσικα μέχρι την Ακτή Μιαούλη (χώρος παλαιών σφαγείων), εκτός του τμήματος που χρησιμοποιείται για την επιβίβαση στα καραβάκια που εκτελούν τα δρομολόγια προς το Νησάκι.
2) Χρόνο διεξαγωγής: το χρονικό διάστημα από τις 15:00 της Πέμπτης 10-09-2015 έως τις 18:00 της Κυριακής 13-09-2015.
3) Αλιευτικά εργαλεία: δύο καλάμια μονάγκιστρα για κάθε αθλητή.
4) Αντικείμενο διαγωνισμού: αποκλειστικά ψάρεμα Κυπρίνου.
5) Διάθεση των αλιευμάτων: κάθε αλίευμα κυπρίνου μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, και δεν αφορούν το διαγωνισμό, θα επιστραφούν αμέσως στο νερό.
6) Όροι συμμετοχής: κάθε διαγωνιζόμενος να είναι μέλος των συλλόγων που θα λάβουν μέρος, να τηρεί ανεπιφύλακτα τον κανονισμό του διαγωνισμού, τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα από την απόφασή μας.
7) Την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής του Αγώνα έχει τριμελής επιτροπή η οποία ορίσθηκε από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και Αλυτάρχης έχει ορισθεί ο κ. Φρίγκας Κων/νος.

Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, καθαριότητας και ευπρέπειας του χώρου. Οι Σύλλογοι – διοργανωτές του Αγώνα υποχρεούνται να τηρήσουν πιστά όλα τα άρθρα του Κανονισμού και την Προκήρυξη του αγώνα.

Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/70.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply