Στη Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός – Τι θα περιλαμβάνει η ομιλία του

Τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, θα αναπτύξει το βράδυ ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, εγκαινιάζοντας την ΔΕΘ, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

Αυτό επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε 4 πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη, και συγκεκριμένα τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος, ενώ θα αναφερθεί ειδικά στην παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του θα έχει 4 άξονες:

  • Φορολογία και φορολογική πολιτική

Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων που ήδη έγιναν -νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

  • Επενδύσεις
  • Εργασιακές σχέσεις

Αναμένεται να τονίσει ότι στόχος είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης, και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

  • Ψηφιακό κράτος

Συλλαλητήρια και μέτρα ασφαλείας

Ενισχυμένα είναι τα μέτρα ασφάλειας για τη ΔΕΘ, καθώς 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, και έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σε κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν χθες το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η κατάληψη λήγει με την αντικυβερνητική πορεία για τη ΔΕΘ, που θα ξεκινήσει στις 5:30 από το Πολυτεχνείο και θα κινηθεί ενιαία με τα υπόλοιπα καλέσματα της πόλης”, δήλωσε εκπρόσωπος των φοιτητών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ήδη μέλη φοιτητικών συλλόγων, που αντιδρούν στις αλλαγές στο καθεστώς πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ ζητούν από τη διοίκηση του Ιδρύματος να παραμείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κατά το διήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα και οι ενώσεις εργαζομένων το απόγευμα. Χθες το βράδυ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν μέλη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Kάλεσμα για δυναμική συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τα προβλήματα που αφορούν τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το υψηλό κόστος παραγωγής το οποίο επιβαρύνεται απο τις αυξήσεις της ΔΕΗ στο αγροτικό ρεύμα, τις αποζημιώσεις απο τον ΕΛΓΑ.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που απηύθυναν οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, , ,