Στη Δ.Ε.Θ. το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Για πρώτη φορά φέτος, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από το Σάββατο 9 έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τις παροχές προς τους φοιτητές του, το ερευνητικό έργο και τη φιλοσοφία του Ιδρύματος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη θέση 19 (stand 19), στο περίπτερο 14 (pavilion 14) της 82ης Δ.Ε.Θ..

Ο χώρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην 82η Δ.Ε.Θ., σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου και κατασκευάστηκε από αρχιτέκτονες-μηχανικούς που φοιτούν στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και οι οποίες άντλησαν την έμπνευσή τους από την εμπειρία των σπουδών τους στο Ίδρυμα.

Ταυτόχρονα, σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος θα υλοποιούν παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops), ανοικτά για το κοινό, των οποίων το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Στους ενδιαφερόμενους δίνεται δυνατότητα προγραμματισμένων συναντήσεων στον εκθεσιακό χώρο του ΕΑΠ, ώστε να ενημερωθούν πλήρως, χωρίς αναμονή, για τα προγράμματα σπουδών και τις παροχές προς τους φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ (εδώ).

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, δήλωσε:

Φέτος η παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων προσφοράς του Ιδρύματος. Το ΕΑΠ είναι το μόνο ελληνικό δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα που ειδικεύεται, και μάλιστα από τον ιδρυτικό του Νόμο, στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα Προγράμματα του Πανεπιστημίου μας απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε εργαζόμενους, σε όσους έχουν δυσκολία διευθέτησης του χρόνου τους, σε γονείς, σε ανθρώπους που είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και σε όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα πρωτοπόρο, τεχνολογικά και εκπαιδευτικά, ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο δημόσιο Ανώτατο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας που προσφέρει εδώ και 20 χρόνια προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και επιμόρφωση, αποκλειστικά με τη Μεθοδολογία της Εκπαίδευσης από Απόσταση.
Η εξειδίκευση και η εμπειρία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και η ποιότητα των προσφερόμενων σπουδών, αποτέλεσαν πόλο έλξης για περισσότερους από 120.000 φοιτητές έως σήμερα. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εδρεύει στην Πάτρα και έχει παραρτήματα σε εννέα μεγάλες πόλεις ενώ η εκπαιδευτική του λειτουργία πραγματοποιείται σε 14 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Tags:

,