Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει στην επόμενη Βουλή κανέναν νέο φόρο

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Creta TV

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ«Στο Ποτάμι έχουμε πει πως θα μειώσουμε το κράτος. Δεν εννοούμε ότι θα κυνηγήσουμε τους υπαλλήλους που δουλεύουν, αλλά θα μειώσουμε το κράτος στα ρετιρέ της εξουσίας. Είμαστε η χώρα με τις περισσότερες Γενικές Γραμματείες και αυτό σημαίνει υψηλοί μισθοί στα στελέχη του κομματικού μηχανισμού είτε της Ν.Δ., είτε του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ποιος κυβερνάει» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Creta TV και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Μεταξά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια ανέφερε ότι «Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει στην επόμενη Βουλή κανέναν νέο φόρο, αυτό να το εκλάβετε ως δέσμευση. Γιατί έχουμε εντοπίσει τα σημεία της σπατάλης, και μπορούμε τα λεφτά που χρειαστούμε, τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε, να τα εξασφαλίσουμε χτυπώντας τη σπατάλη και φυσικά τη φοροδιαφυγή».

Δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και στην προεκλογική πόλωση που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας ότι «υπάρχει πόλωση τις τελευταίες μέρες και ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση βρίσκεται ή στο άσχημο παρελθόν της Ν.Δ., ή στο γνώριμο και πρόσφατο άσχημο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ο κόσμος θα καταλάβει ότι η λύση δεν βρίσκεται στο παρελθόν». Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πολύ με τη Ν.Δ.» και ότι «ο σενάριο συνεργασίας «δεν είναι απίθανο». Επεσήμανε ότι τα δύο αυτά κόμματα «μοιάζουν σε πολλά πράγματα, από το πως αντιλαμβάνονται το μοίρασμα της εξουσίας, έως τους διορισμούς των φίλων και των συγγενών και το παλαιοκομματικό σύστημα στο δημόσιο».

Τέλος, αναφερόμενος στο γιατί πρέπει κάποιος να στηρίξει το Ποτάμι δήλωσε «ένα Ποτάμι δυνατό που θα αναγκάσει σε συζητήσεις τους δυο μεγάλους ώστε να καταλήξουμε σε μια μεγάλη κυβέρνηση. Όχι να μοιράσουμε τις καρέκλες και τα υπουργεία, αλλά να κάνουμε μια δυνατή κυβέρνηση με βάση ένα πρόγραμμα».

Διαβάστε τα βασικά σημεία και την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης στο παρακάτω link: http://topotami.gr/to-potami-den-tha-psifisei-stin-epomeni-vouli-kanenan-neo-foro/

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply