Σταματήστε τις “διαιρέσεις” και αρχίστε τις “συνθέσεις”

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Η υπόθεση Novartis (σκάνδαλο ή σκευωρία, το κρίνει ο καθένας) και ιδίως οι προεκτάσεις της, πραγματικά βρωμάει! Έχω την αίσθηση, χωρίς να έχω κάποια ειδική πληροφόρηση, ότι θα δούμε (και θα ακούσουμε) πάρα πολλά ακόμα!

Κάθε μέρα υπάρχει και κάτι καινούριο, μια αποκάλυψη ή νέα στοιχεία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος/οι κι αν είναι κάθε φορά στο τιμόνι της εκτελεστικής εξουσίας, είναι πανίσχυρος και ανεξέλεγκτος, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε σύντομα θεσμούς ελέγχου, εντελώς ανεξάρτητους από κόμματα και κομματόσκυλα….

Αλλιώς, κάθε τρεις και λίγο, θα “γεννιούνται” και υποθέσεις διαφθοράς και ότι άλλο…

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας είναι τελείως άλλες αυτό το διάστημα και καλά θα κάνουν τα δύο κόμματα να το αντιληφθούν και να δουλέψουν προς την κατεύθυνση αυτή, παρά να μας παρασύρουν σε ένα ένα νέο “βρώμικο 89” από το οποίο η χώρα έκανε δεκαετίες να θεραπεύσει τις πληγές της.

Οι μάχες, κύριοι, είναι αλλού: Στην οικονομία και στα εξωτερικά μας θέματα, όπου κάποιοι παμπόνηροι αλλά πάντα θρασύδειλοι γείτονες περιμένουν να ανδράξουν την ευκαιρία, όπως πολλές φορές το έχουν κάνει στο παρελθόν, όταν εμείς τους τη δίναμε.

Το μόνο που δεν νοιάζει τη χώρα αυτή την ώρα, είναι το ποιος είναι …περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλο, διότι στο τέλος με την τακτική αυτή θα κάνετε τους πολίτες να πιστεύουν ότι …είστε όλοι!

Σταματήστε λοιπόν τις “διαιρέσεις” και μάθετε κάποτε τις “προσθέσεις” και τις “συνθέσεις”.

Και, παρεμπιπτόντως, με τον τρόπο που επιλέγει το πολιτικό σύστημα να διαχειρίζεται το ζήτημα, το διαρκές σκάνδαλο της εξαγοράς συνειδήσεων κάποιων λειτουργών της επιστήμης, που μάλιστα είχαν ορκιστεί κάποτε να υπηρετούν τον Άνθρωπο (χα χα, ωραίο αστείο έτσι;), κινδυνεύει να περάσει στα …”ψιλά”…

Ν.Β

 

Tags:

, , , ,