Στα Νοσοκομεία και το Ναυτικό Όμιλο η παράταξη Γκόντα

Το νοσοκομείο Χατζηκώστα και το ΠΠΓΝΙ ήταν ο σημερινός σταθμός επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας. Ο κ. Γκόντας μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους επισκέφθηκε τις κλινικές των δύο νοσοκομείων και ενημερώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό δυναμικό για τη λειτουργία τους, η οποία γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως οι ίδιοι κατέγραψαν.

Ενημέρωση είχε ο κ. Γκόντας και από τους δύο διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους περιέγραψαν την κατάσταση στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια το ίδιο κλιμάκιο επισκέφθηκε τον ναυτικό όμιλο.

Στο ΙΒΕ νωρίτερα

Το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών (ΙΒΕ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας και για μια ακόμη φορά επικεντρώθηκε στη δράση του ιδρύματος για πάνω από σαράντα χρόνια λειτουργίας του. Ο κ. Γκόντας βαθύς γνώστης του «Βορειοηπειρωτικού ζητήματος», συνεχάρη όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια εργάζονταν για το ΙΒΕ και σαν στόχο έχουν κυρίως την διάσωση εθνολογικού, λαογραφικού και ιστορικού, πολιτιστικού υλικού της Βορείου Ηπείρου, που αποτελεί το μεγάλο αναπόσπαστο κομμάτι την ενιαίας Ηπείρου, το οποίο για λόγους «σκοπιμότητας» έμεινε «εκτός» Ηπείρου μετά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913.

Μετά την επίσκεψη του και αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση πολλών κειμηλίων, βιβλία, χάρτες, λιθογραφίες, φωτογραφίες, χειρόγραφα κλπ εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση από το έργο όλων όσων διακόνησαν πραγματικά όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην πόλη μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πρώην πρόεδρο Ξενοφώντα Κουντούρη, τον οποίο χαρακτήρισε μέγα στυλοβάτη, όχι μόνο του ΙΒΕ, αλλά και του Βορειοηπειρωτισμού.

«Μια ανάσα από την πόλη μας είναι τα σύνορα που κόβουν την Ήπειρο στα δύο. Για μας η Βόρειος Ήπειρος είναι γνήσιο Ελληνικό κομμάτι γης, ιστορίας, πολιτισμού η οποία όμως έχει ποτιστεί με αίμα και δάκρυα. Γη Ελληνική η Β. Ήπειρος και σαν τέτοια να την νοιαζόμαστε πρέπει και να μην την λησμονάμε ποτέ. Εκεί σε αυτά τα άγια χώματα δόθηκαν αγώνες για την λευτεριά της και της πατρίδας μας, χωρίς να επιτευχθεί το ποθούμενο που δεν ήταν άλλο από το να αποκατασταθεί η τάξη» τόνισε ο κ. Γκόντας..

 

Tags: