Στα λευκά η χώρα – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Στους -21 ο υδράργυρος στο Νευροκόπι

Στα λευκά σχεδόν ολόκληρη η χώρα και η Αττική. Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις, ακόμη και σε ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων. Επί ποδός Τροχαία Δήμοι και Περιφέρειες.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος νωρίτερα το πρωί έπεσε στους -20.9 στο Νευροκόπι Δράμας και -20.4 στο Νέο Καύκασο Φλώρινας. Οι χαμηλότερες τιμές που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr δίνονται στον Πίνακα που ακολουθεί.

Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις συνιστούν οι αρχές.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό στην περιοχή Καλοπούλα.Η κυκλοφορία διακόπηκε και στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας.

Κλειστές είναι επίσης η περιφερειακή οδός Πεντέλης, η λεωφόρος Πάρνηθαςκαι η λεωφόρος Χασιάς προς τα Δερβενοχώρια, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών προς Λαμία, από τα διόδια Αφιδνών και πάνω και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

πηγή: ert.gr

 

Tags: