Στα Ιωάννινα το 47ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018 – Από 13 – 16 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΦΙΛΠΑ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, το παλαιότερο ράλλυ της λέσχης, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου με επίκεντρο τα Ιωάννινα.

Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ είναι μια FIVA A’ εκδήλωση που οργανώνεται σε ετήσια βάση από την ίδρυση της λέσχης πριν από 46 χρόνια με συμμετοχές από όλον τον κόσμο. 45 πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα λαμβάνουν μέρος φέτος με το παλαιότερο να είναι του 1953 και το νεότερο του 1987 καθώς και δύο “Young timers” εκτός συναγωνισμού.

Το ράλλυ θα λάβει εκκίνηση το απόγευμα της Πέμπτης 13/9 από την Πρέβεζα και τα οχήματα θα κατευθυνθούν προς τα Ιωάννινα μέσα από μια όμορφη διαδρομή που θα τους περάσει από την Αρχαία Νικόπολη και την Φιλιππιάδα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν σαν βάση τα Ιωάννινα μέχρι την Κυριακή 16/9 όταν θα ολοκληρωθεί και το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης. Τα πληρώματα θα διαμείνουν και τα τρία βράδια στο άνετο 5-άστερο ξενοδοχείο GRAND SERAI στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια του ράλλυ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές διαδρομές, που θα συνδυάζουν την οδηγική απόλαυση με την περιήγηση των αξιοθέατων της περιοχής. Η διαδρομή της δεύτερης μέρας θα περάσει τα πληρώματα από μέρη όπως Αρίστη, Βίτσα, Βοϊδομάτης, Κόνιτσα, Μονοδένδρι, Πάπιγκο και το Φαράγκι του Βίκου. Την Τρίτη μέρα η διαδρομή είναι εξ ίσου συναρπαστική: Ασπράγγελοι, Δολιανή, Κύποι, Λεπτοκαρυά, Μιλιοτάδες, Τσελέποβο και Φραγκάδες. Ο τερματισμός θα γίνει στα Ιωάννινα.

 

Tags: