Στα Ιωάννινα ο Α. Τσίπρας – Επισκέφθηκε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Επιμελητήριο (VIDEO)

Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Τι είπε ο Α. Τσίπρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

«Είχα την ευκαιρία σήμερα, κατά την επίσκεψή μου στα Ιωάννινα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να συνομιλήσω με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Δυστυχώς και αυτό το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου. Οι γιατροί, και εδώ, βρίσκονται στην πολύ δυσάρεστη κατάσταση να επιλέγουν ποιοί θα είναι αυτοί οι τυχεροί στο 20%, που θα αντιμετωπίσουν τα αυξημένα και μεγάλα προβλήματα που χρήζουν νοσηλείας, που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων.

Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και την ευγνωμοσύνη μου σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την διάρκεια της πανδημίας. Είχαμε μονάχα ενίσχυση σε επικουρικούς γιατρούς.

Δεν μπορεί το σημερινό δυναμικό να ανταπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια όπως την αντιμετώπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά ως ευκαιρία να ενισχύσουμε το ΕΣΥ.

Τώρα που δεν έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας να μας λέει πόσους θα προσλάβουμε και πόσους θα απολύσουμε.

Τώρα που δεν υπάρχουν περιορισμοί στις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία -αλλά, αντιθέτως, και η ΕΕ μας δίνει το πράσινο φως να δαπανήσουμε- οφείλουμε να αλλάξουμε στρατηγική

Video

Στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τον πρόεδρο του Σωματείου ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ-μπαρ.

 

Tags: