Στα 35 χλμ. από τις Τουρκικές δυνάμεις ο Συριακός στρατός – Αναμένεται γενίκευση της σύρραξης

Κοντά στη Ράκα, «πρωτεύουσα του χαλιφάτου» όπως άλλοτε απειλούσε το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσαν ότι έχουν προωθηθεί οι καθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας που έχουν εντολές να φτάσουν στα σύνορα με την Τουρκία και να ανακόψουν την επίθεση της ‘Αγκυρας ανατολικά του Ευφράτη.

Οι φόβοι για γενικευμένη συρο-τουρκική σύρραξη συνδυάζονται με τις διεθνείς ανησυχίες για τους τζιχαντιστές που φέρεται να δραπέτευσαν από τις συριακές φυλακές, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλώνει ότι αφού η Ευρώπη αρνείται «να πάρει πίσω» τους πολίτες της που πολέμησαν στη Συρία με το Ισλαμικό Κράτος, «θα τους αφήσει στα σύνορα» της γηραιάς ηπείρου.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως μονάδες του συριακού στρατούαπέχουν περίπου 35 χιλιόμετρα από το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται η τουρκική επίθεση.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος  είναι ανεπτυγμένες στην περιφέρεια της Ταλ Τάμερ, νότια της μεθοριακής πόλης Ρας αλ-Άιν, ενώ στον ίδιο στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο, τον M4, που εκτείνεται από το ανατολικό τμήμα της Συρίας ως το δυτικό, βρίσκονται και οι τουρκικέςδυνάμεις, που μάλιστα ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τμήμα του.

πηγή: ert.gr

 

Tags: