Στ. Καλογιάννης: “Ολίγον προεκλογικό το αίτημα για τον κόμβο του Δρίσκου”

«Αυτός ο κόμβος, όπως και κάθε κόμβος σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, σχεδιάζεται όταν μελετάται ένας δρόμος. Μια υπόγεια διάβαση, μια γέφυρα, ένας κόμβος, δε μπορεί εκ των υστέρων να γίνει ή τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα»

«Ολίγον προεκλογικό» εκτίμησε πως είναι το ζήτημα για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με την πόλη των Ιωαννίνων ο πρώην Υπουργός Στ. Καλογιάννης, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Βήμα και στο δημοσιογράφο Π. Μπούρχα.

Ο κ. Καλογιάννης χειρίστηκε το θέμα ως Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ την πενταετία 2004-2009 και ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, τη διετία 2012-2013, οπότε έχει ιδiαίτερη σημασία η τοποθέτηση του για το ζήτημα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογιάννης τόνισε:

«Επιφυλακτικός ήμουν πάντα εγώ, ουδέποτε είπα ότι θα γίνει αυτή η σύνδεση, γιατί υπήρχαν ιδιαίτερες τεχνικές και οικονομικές παράμετροι».

Σχετικά με το μέλλον του ζητήματος με δεδομένη την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στο ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε:

«Έχουμε τον κύριο του έργου που λέει ότι θα δοθεί σε παραχωρησιούχο το σύνολο του άξονα και μόνο τότε ο παραχωρησιούχος θα δει ποιες είναι οι ανάγκες του έργου και θα προχωρήσει σε λύσεις αποδεκτές. Δεν τίθεται θέμα πολιτικής βούλησης ή μη κατά την άποψή μου».

 

Tags: