Σπουδαία κίνηση από Τεντόγλου: Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα παπούτσια του

Σε μια σπουδαία κίνηση προχωρά ο μεγάλος πρωταθλητής & ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου. Για να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν πληγεί απ’ τον σεισμό στην Τουρκία σκοπεύει να βγάλει σε δημοπρασία τα περίφημα παπούτσια, με τα οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έκανε το άλμα στα 8,40μ., επίδοση όμως που ακυρώθηκε απ’ τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου.
Κατά την επιστροφή του απ’ το Λιεβέν, όπου ο Τεντόγλου έκανε τρεις φορές την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με αποκορύφωμα τα 8,41μ., ο προπονητής του Πομάσκι αποκάλυψε: «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας». Εξαιρετική ενέργεια, εξαιρετικών ανθρώπων…

Τεντόγλου: «Ήταν αδικία»

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες κάνοντας λόγο για προσβολή τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συναθλητές του. Αρχικά είπε: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα, απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8,41. Ήταν ειρωνικό».

Και συνέχισε για το άλμα που ακυρώθηκε: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ. Στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστείο όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός. Δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

με πληροφορίες από ethnos.gr

 

Tags: